Κορονοϊός: Στη Δυτική Ελλάδα τα 5 από τα 11 νέα κρούσματα – Ανεστάλη η λειτουργία πρωινών και απογευματινών ιατρείων στο ΠΓΝΠ

 

Στα 84 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 11 νέα, πέντε από τα οποία έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Τσιόδρας, οι 56 από τους ασθενείς προέρχονται από την προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, 47 ήταν στο γκρουπ και εννέα οι επαφές τους.

Τα 81 κρούσματα είναι άτομα ελληνικής καταγωγής, ενώ οι άλλοι τρεις είναι ξένοι υπήκοοι είπε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Συνολικά 27 ασθενείς νοσηλεύονται, ο ένας εξ αυτών διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, τέσσερα από τα συνολικά 84 κρούσματα είναι «ορφανά», δηλαδή δεν έχουν ιστορικό έκθεσης, και παραμένει άγνωστο το πώς κόλλησαν την ασθενεία. 

Η ιχνηλάτηση των επαφών τους, συνεχίζεται.  

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, προειδοποίησε ο ίδιος, αναφέροντας πως στόχος αποτελεί η μείωση της διασποράς του ιού.

 

ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ – ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Την ίδια ώρα, ανεστάλη για μία εβδομάδα η λειτουργία των πρωινών και απογευματινών ιατρείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός και να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος διασποράς του ιού.

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Λόγω των κρουσμάτων που αντιμετωπίζει το Ρίο αλλά και των αυξημένων αναγκών, έχει γίνει μετακίνηση προσωπικού από το Αγ. Ανδρέας ώστε να ενισχυθεί το Πανεπιστημιακό το οποίο, όπως είναι γνωστό έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς.

 

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ

Αποφεύγουν οι πολίτες να επισκέπτονται το νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, στο έχουν μεταφερθεί όλες οι εφημερίες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24news, μικρός είναι ο αριθμός των Πατρινών που επισκέπτονται το τμήμα επειγόντων περιστατικών και μόνο για πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς η ανησυχία κρατά τους περισσότερους μακριά από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Οταν ο Άδωνις διάβασε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς