6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία: Ισοπεδωμένα κτίρια, πάνω από 230 μετασεισμοί και τουλάχιστον 2 αγνοούμενοι

11/08/2025 | 12:05

Εκατοντάδες μετασεισμοί ακολούθησαν του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (10.8.2025) στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή Σιντιργκί του Μπαλικεσίρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 237 μετασεισμοί σημειώθηκαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας – 10 εκ των οποίων ήταν άνω των 4 Ρίχτερ – με επίκεντρο την ίδια περιοχή της Τουρκίας.

Το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας, καθώς δεκάδες κτίρια έχουν ισοπεδωθεί.

Διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον δύο άτομα αγνοούνται.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Σιντιργκί, Σερκάν Σακ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό HaberTürk ότι δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν σε τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε.

Ένας άνδρας 81 ετών πέθανε λίγη ώρα μετά την ανάσυρσή του από τα ερείπια στην πόλη Σιντιργκί.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν την ένταση του σεισμού αλλά και το μέγεθος των καταστροφών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσους επλήγησαν και δήλωσε ότι όλες οι προσπάθειες ανάκαμψης παρακολουθούνται στενά.

Δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ οι κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε αυτοκίνητα και πλατείες.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Λέσβο, στη Χίο, στα βόρεια νησιά της Δωδεκανήσου αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας,, είπε στο ΕΡΤΝews, ότι ο ελληνικός χώρος δεν επηρεάζεται, καθώς το ρήγμα αυτό δεν εντάσσεται στη στενή ζώνη της Ανατολίας.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων: Η 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου έσωσε με τον θάνατό της τη μικρή Μαρία!

Πάτρα: Η τραγωδία με τον Δημήτρη Λιόπετα! Οι γονείς δεν γνώριζαν τίποτα, δύο ώρες μετά το μοιραίο

Πάτρα: Την Πέμπτη η κηδεία του 27χρονου Δημήτρη Λιόπετα -Η επιθυμία της οικογένειας- Στον Εισαγγελέα ο οδηγός του ΙΧ, απολογείται την Παρασκευή 

Πάτρα: Στο αυτόφωρο σήμερα ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, για τον ξυλοδαρμό και το επεισόδιο με το όπλο