Μπαρτζώκας μετά την ανατροπή στο Βελιγράδι: «Ήταν ένα τρελό παιχνίδι, ευτυχώς νικήσαμε»

17/10/2025 | 06:53

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε το… καπέλο στην ομάδα του για την ανατροπή, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από το -13 και να κερδίζει τελικά τη Μακάμπι στο Βελιγράδι, για την 5η αγωνιστική της EuroLeague.

Ωστόσο, ο Μπαρτζώκας στάθηκε φυσικά και στις επιστροφές που περιμένει ο Ολυμπιακός, αφού όταν επιστρέψουν οι τραυματίες θα βελτιωθεί και η αμυντική εικόνα.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να μας υποστηρίξουν. Τουλάχιστον, παρόλο που δεν παίξαμε καλά, τούς δώσαμε τη χαρά της τελικής νίκης. Ήταν ένα “τρελό” παιχνίδι. Η Μακάμπι άξιζε εξίσου να το κερδίσει, αλλά στο τέλος σκοράραμε -αν δεν κάνω λάθος- 30 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είχαμε συνολικά 26 ασίστ -16 μόνο στο β’ ημίχρονο- και καταφέραμε να «τρέξουμε» ένα 11-0 στο φινάλε για να πάρουμε τη νίκη.

Στο τέλος, χρειαζόμασταν δύο-τρεις μεγάλες αμυντικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας φάσης πάνω στον Γουόκερ, και τις εκτελέσαμε σωστά. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νίκη. Στην EuroLeague κάθε παιχνίδι μετράει. Χρειαζόμαστε να επιστρέψουν οι καλοί μας αμυντικοί, γιατί σε αυτό το σημείο πρέπει να δείξουμε μεγάλη βελτίωση».

Για τους Νιλικίνα και Ντόρσεϊ στην 4η περίοδο: «Όταν κερδίζεις, είσαι πάντα χαρούμενος. Έκαναν τα σωστά πράγματα για να έρθει η νίκη. Ωστόσο, αμυντικά είχαμε πολλά ζητήματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα παρόμοιο παιχνίδι εδώ, όταν η Μακάμπι είχε κερδίσει τη Χάποελ, πάλι με έναν συγκεκριμένο παίκτη να σκοράρει συνεχόμενα τρεις ή τέσσερις φορές και να κρίνει το αποτέλεσμα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σήμερα. Ο συγκεκριμένος παίκτης βρήκε ρυθμό, ήταν “καυτός”. Κάποια σουτ ήταν εντελώς ελεύθερα, άλλα όμως κάποια ήταν πολύ καλά μαρκαρισμένα. Όταν όμως ένας τέτοιος παίκτης βρει ρυθμό από νωρίς, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελπίζεις πως θα αστοχήσει. Γι’ αυτό λέω ότι μας λείπουν οι αμυντικοί μας “stoppers”, οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άμυνα.

Είναι προφανές ότι διαθέτουμε τεράστιο επιθετικό ταλέντο -βάλαμε 30 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο- αλλά πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα. Ελπίζω με την επιστροφή των τραυματιών και με τις σωστές προσαρμογές να βελτιωθούμε σημαντικά. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι μας μέσα σε λίγες μέρες, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Δεν έχουμε μεγάλο ροτέισον και φάνηκε πως μας έλειψε η φρεσκάδα και η ενέργεια. Ευτυχώς κερδίσαμε, αλλά τώρα χρειαζόμαστε μια μέρα ξεκούρασης πριν επιστρέψουμε στη δουλειά».

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του