Ευρωμπάσκετ: Πρώτη νίκη για την Ισπανία, 88-67 τη Βοσνία

31/08/2025 | 06:59

Η Ισπανία ξέσπασε στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη την ήττα της πρεμιέρας από τη Γεωργία, ισορροπώντας το ρεκόρ της στον 3ο όμιλο σε 1-1. Η «ρόχα» μετέτρεψε σε… μονόλογο τον αγώνα με τη Βοσνία, φτάνοντας άνετα στο τελικό 88-67 και υποχρεώνοντας τους αντίπαλους στην πρώτη ήττα τους.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο βρήκε ρυθμό από τα 6,75 στη δεύτερη περίοδο και με την άμυνα να κρατάει τους Βόσνιους στους 14 πόντους σε αυτό το διάστημα, οικοδόμησε στο ημίχρονο μία διαφορά 14 πόντων (44-30). Στην τρίτη περίοδο, η Ισπανία παρέμεινε «ζεστή» από τα 6,75 και κρατώντας την παραγωγικότητα της στα ύψη εκτόξευσε τη διαφορά στο +25 (72-47), «κλειδώνοντας» πρόωρα τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που τελείωσαν τον αγώνα με 15/38 τρίποντα, ο Σαντιάγκο Αλντάμα με 19 πόντους (4/6τρ.), ενώ από τη Βοσνία πάλεψε ο Κέναν Καμένιας με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 44-30, 72-47, 88-67.

Ισπανία (Σκαριόλο): Πουέρτο 3 (1), Ντε Λαρέα, Πραντίγια 4, Σεν-Σουπερί 9 (1), Λόπεθ-Αροστέγι 4 (1), Αλδάμα 19 (4), Μπριθουέλα 15 (5), Βίλι Ερνανγκόμεθ 16, Γιούστα 4, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 8 (1), Πάρα 6 (2), Σίμα.

Βοσνία (Μπεκίρ): Νούρκιτς 10, Ρόμπερσον 5 (1), Αλιμπέγκοβιτς 8, Αρσλάναγκιτς, Άτιτς 5, Γκέγκιτς 9 (1), Πέναβα 5, Λάζιτς 5, Χρέλια, Βράμπατς 6 (1), Καμένιας 14 (10 ριμπάουντ).

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο επιχειρηματίας για τα ναρκωτικά – Εμφανίστηκε στην Ανακρίτρια ο γιος και “τα πήρε όλα πάνω του”

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος