1.500 υποψήφιοι για 196 θέσεις Ειρηνοδικών -Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα

24/01/2016 | 21:58

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ο πίνακας των επιτυχόντων αναμένεται να αναρτηθεί το πιθανότερο αύριο Δευτέρα.  

Ο διαγωνισμός ήταν μονόδρομος λόγω της …πλημμύρας των αιτήσεων αλλά και μνημονική υποχρέωση, προκειμένου να εκκαθαριστούν γρηγορότερα οι αιτήσεις των νοικοκυριών, πολλές από τις οποίες έπαιρναν δικάσιμο ακόμη και το 2025 ενώ σε κάποια Ειρηνοδικεία οι δικάσιμοι έφταναν το…2030! Αρχικά, ο αριθμός των θέσεων που είχε προκηρυχθεί ήταν 54, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου και τους ρυθμούς κατάθεσης των δικογράφων για προστασία από τον νόμο Κατσέλη, ο αριθμός των Ειρηνοδικών που θα προσληφθούν έφτασε τους 196.

Αρχικά υποβλήθηκαν 1.815 αιτήσεις υποψηφιότητας νομικών,  οι οποίοι  έπρεπε να ήταν μέχρι 40 ετών,  για να συμμετάσχουν στο σχετικό διαγωνισμό.  Εγκρίθηκαν 1.794 υποψήφιοι, καθώς κάποιοι   «κόπηκαν» στα τυπικά προσόντα, ενώ γραπτές εξετάσεις έδωσαν τελικά 1572. 

Ο Γ. Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Φόρουμ Anna Lindh 2025 στα Τίρανα – Διάλογος για την ειρήνη και τη συνεργασία στη Μεσόγειο

Με Άρη και Πανιώνιο η σεζόν 2025/26 του EuroCup!

Πάτρα: Συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα την Παρασκευή

Πραγματογνώμονας Γ. Ραυτογιάννης: Ο Μπάμπης Κούτσικος δεν πυροβολήθηκε πισώπλατα – Συνεχίζεται την Παρασκευή η πολύκροτη δίκη

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Μπορεί οι συνεργάτες να αρέσουν στους παρουσιαστές και να μην αρέσουν στον κόσμο

Η Εθνική γυναικών «παραδόθηκε» στις «τρικολόρ» και θα δώσει «τελικό» πρόκρισης με την Τουρκία!

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Χορευτικό Αντάμωμα

Νετανιάχου: Μπορούμε να χτυπήσουμε όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν