Δράστης απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Λάππα με θύμα ηλικιωμένη - Αυτοκτόνησε στα κρατητήρια Αιγίου

Το παρασκήνιο της αυτοχειρίας

Είχε επιτεθεί προ μηνών με μαχαίρι, απειλώντας να σκοτώσει ηλικιωμένη στο Λάππα Αχαΐας, όπου διέμενε. Τη Δευτέρα επρόκειτο να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό του Αιγίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως το μεσημέρι της Πέμπτης βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αιγίου και λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε.

Ο λόγος για Ρουμάνο, ο οποιος σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε τέλος στη ζωή του, ανεβαίνοντας στα κάγκελα του κρατητηρίου και από ύψος περίπου 2.5 μέτρων,  έπεσε χτυπώντας στο κεφάλι.

Με ασθενοφόρο, βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Είχε μεταφερθεί στο Αίγιο, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο προκειμένου την προσεχή Δευτέρα να δικαστεί.

 

Για το περιστατικό,  έχει διαταχθε ΕΔΕ με εντολή του Αρχηγού της  ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας τότε:

Συνελήφθη σήμερα  το μεσημέρι, στο Λάππα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι, σε υπαίθριο χώρο έξω από παλαιό οίκημα στο Λάππα Αχαΐας, όπου διέμεναν αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (Ρομά), ο 30χρονος σε κατάσταση μέθης, μετά από αντιδικία που είχε με ομοεθνείς του, οι οποίοι διέμεναν στον ίδιο χώρο και αφορούσε χρηματική διαφορά μεταξύ τους, έφυγε από το σημείο και επανήλθε κρατώντας ένα τσεκούρι.

Κατά την επάνοδό του ο δράστης τραυμάτισε με το τσεκούρι στο δεξί χέρι 45χρονη ομοεθνή του, προκαλώντας της ακρωτηριασμό και στη συνέχεια με το ίδιο αντικείμενο χτύπησε στο κεφάλι την 7χρονη εγγονή της προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ο δράστης αφοπλίστηκε από άλλο ομοεθνή του, που έμενε επίσης στο ίδιο οίκημα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.

Η 7χρονη και η 45χρονη γιαγιά της διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» όπου και νοσηλεύονται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το τσεκούρι που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργούνται από το Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας.

Διαβάστε επίσης