Ανδρέας Νεφελούδης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιδίωξης ομαδικών απολύσεων

«Εξετάζεται ως εναλλακτική η εκδοχή του μειωμένου ωραρίου σε επιχειρήσεις με σοβαρά προβλήματα»

«Καμία περίπτωση επιδίωξης ομαδικών απολύσεων δεν υπάρχει σήμερα στην ελληνική αγορά», τόνισε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε ότι: «Στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, βρισκόμαστε στη φάση της παρουσίασης των θέσεων της Ελλάδας, το ελληνικό καθεστώς συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και την κοινοτική νομοθεσία».

Ειδικά για το θέμα των ομαδικών απολύσεων σημείωσε ότι «στην ελληνική πραγματικότητα, την ίδια την ζωή, δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων και η αφορμή που δόθηκε από τον εισαγγελέα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σε σχέση με την ΑΓΕΤ Ηρακλής, δεν αφορά απελευθέρωση αλλά το ποιος τις αποφασίζει.

«Πέραν συγκεκριμένων προβληματικών υποθέσεων, όπως η Softex ή η PepciCo, δεν έχουν προκύψει τέτοια θέματα, ενώ και οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν συμφωνήσει ότι δεν υφίστανται, στην συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τον περασμένο Ιούλιο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Νεφελούδης.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας τόνισε ακόμη ότι «σε περιπτώσεις όπου επιχειρήσεις με σοβαρά προβλήματα επιδιώκουν να μειώσουν δραστικά το μέγεθος του προσωπικού τους, εξετάζεται ως εναλλακτική η εκδοχή του μειωμένου ωραρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους».

Διαβάστε επίσης