Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που μαζεύει κάθε χρόνο ελιές! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ

Χωρίς καρπό φέτος οι ελιές στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την καρποφορία. Μας ενημερώνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας, Βασίλης Γκοτσόπουλος. 

«Από την Κυριακή ξεκινήσαμε το μάζεμα της ελιάς, για να βγάλουμε το λάδι της χρονίας. Ο πατέρας μου, τα ξαδέρφια μου Βασίλης και Παρασκευάς, εγώ και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας, όλοι απόγονοι του αείμνηστου Γκοτσόπουλου Βασιλείου του Ανδρέου, του παππού μου, βρεθήκαμε στο λιοστάσι μας, στην θέση «ΡΑΧΗ ΜΠΟΥΤΙ» Λακκόπετρας γύρω στις 8:00 το πρωί και ξεκινήσαμε εργασία, ενώ από χθες το πρωί συνεχίσαμε στο λιοστάσι μας στην θέση «ΜΠΑΛΑΛΑ». Το μάζεμα της ελιάς είναι για μας μια μοναδική ευκαιρία για να βρεθούμε όλοι μαζί, ενώ με τα καλαμπούρια, τα πειράγματα και την εργασία όλων μοιάζει περισσότερο με γιορτή παρά με δουλειά.

Φέτος οι ελιές μας δεν έχουν καρπό, διότι δεν έδεσαν τον Μάιο, αλλά και αυτές που καρποφόρησαν της τάραξε ο περονόσπορος και όπως όλα δείχνουν μόλις και μετά βίας θα εξασφαλίσουμε το λάδι της χρονιάς. Όπως φαίνεται από τον ρυθμό της δουλειάς σήμερα Τρίτη το αργότερο το μεσημέρι θα έχουμε τελειώσει.

Ας έχουμε υγεία και του χρόνου ας ελπίσουμε η σοδειά να είναι μεγαλύτερη, καλύτερη και αντάξια των προσδοκιών μας. Καλή σοδειά λοιπόν και καλή λαδιά να έχουμε. Το ίδιο εύχομαι και σε όλους τους συμπατριώτες. Καλό μάζεμα φίλοι μου και του χρόνου!!!». 

Διαβάστε επίσης