Πάτρα: Ομολογία - ΣΟΚ για τον θάνατο βρέφους σε σκουπιδότοπο - Τι είπε στο Δικαστήριο η φονιάς - γιαγιά

«Έσπασαν» τα ισόβια για την γιαγιά που πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο εγγονάκι της

Η ποινή κάθειρξης 20 ετών επεβλήθη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, στην 45χρονη από την Αλβανία, για τον θάνατο του μόλις λίγων ωρών βρέφους, που πέταξε στα σκουπίδια, αφού το γέννησε η κόρη της, στο σπίτι που διέμεναν.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2013 στο Νεοχώρι Ηλείας, όταν η αλβανικής καταγωγής γυναίκα, δεν δίστασε λεπτό να απομακρύνει το νεογνό από την μητέρα του, και να το οδηγήσει στο θάνατο, εγκαταλείποντας το σε σκουπιδότοπο της περιοχής.

Το βρέφος βρήκαν νεκρό και μελανιασμένο ρακοσυλλέκτες, που με την σειρά τους ειδοποίησαν τους υπαλλήλους του Δήμου.

 «Η κόρη μου ήταν παχιά και δεν είχα καταλάβει ότι ήταν έγκυος. Ο άνδρας μου εκείνη την ημέρα έλειπε στα χωράφια. Σπάσανε τα νερά και όταν εκείνη μου το είπε, με έπιασε ταραχή. Ο άνδρας μου είναι σκληρός. Θα μας σκότωνε, πιστέψτε με. Δεν είναι στην κουλτούρα μας, μια γυναίκα να γεννάει ένα παιδί χωρίς να έχει παντρευτεί», φέρεται να δήλωσε στην απολογία της η γιαγιά του άτυχου βρέφους.

Η 23χρονη πλέον κόρη, που κατηγορήθηκε για συνέργεια σε παιδοκτονία, έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ το περασμένο Ιανουάριο αποφυλακίστηκε. 

Διαβάστε επίσης