Πάτρα: Δήθεν τροχαία με ...καινούργια σενάρια - Υποψίες για νέα ομάδα απατεώνων

ποια στοιχεία διαφοροποιούν τη δράση τους

Την πιθανότητα μια νέα ομάδα απατεώνων να έχει εμπνευστεί από την ιδέα για τα δήθεν τροχαία εξετάζει η Αστυνομία, καθώς η βροχή των τηλεφωνημάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον αρχικό πυρήνα.

Κατ αρχήν οι δράστες χτυπούν ανελέητα με διαδοχικές κλήσεις, κατά μία εκδοχή χωρίς να έχουν προσδιορίσει τα θύματά τους, κάτι που έκανε η αρχική ομάδα με τους Βούλγαρους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν συλληφθεί.  Εκείνοι δρούσαν έχοντας εξασφαλίσει πληροφορίες για τα θύματα τους, ενώ οι τελευταίοι δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη πληροφόρηση.

Δεύτερο στοιχείο που δείχνει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των θυμάτων είναι ότι οι "νέοι" κάνουν και παζάρια. Δηλαδή το ποσό που ζητείται από το υποψήφιο θύμα προοδευτικά πέφτει μέχρι να κλείσει η συμφωνία κι ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι από τις αναφορές Πατρινών που δέχτηκαν τηλεφωνήματα για δήθεν τροχαία στο ψεύτικο "σκηνικό" έχει προστεθεί …αξιωματικός υπηρεσίας, τον οποίο υποδύεται κάποιος και προσπαθεί να γίνει πειστικός.

Στο μεταξύ χθες συνελήφθη, 39χρονος Ρομά από τα Λιόσια Αττικής ως δράστης της απάτης σε βάρος μιας ηλικιωμένης στην Πάτρα,  ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν σε μια 76χρονη στην Πάτρα και την έπεισαν να τους δώσει 5.000 ευρώ σε κοσμήματα και άλλα 5.500 ευρώ σε μετρητά, με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε προκαλέσει τροχαίο.
 

Διαβάστε επίσης