“Πάρκο των Χριστουγέννων 2016” στο Αίγιο: Πρόσκληση ενδιαφέροντος

για καλλιτεχνικά σχήματα, συλλόγους και ιδιώτες

Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, έδρα του δήμου Αιγιαλείας, για 5η συνεχή χρονιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στις αρχές Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και φιλοδοξώντας να αποτελέσει ιδιαίτερα δημοφιλή εορταστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου αλλά και από όλη την Ελλάδα.

 

Ο παραμυθένιος κήπος στο κέντρο της πόλης θα μεταμορφωθεί ξανά σε ένα φιλόξενο, Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, όπου ένα υπέροχο παραμύθι θα ζωντανεύει καθημερινά, σκορπώντας χαρά και χαμόγελα, με καθημερινές εκπλήξεις για όλους και με πλούσιο πρόγραμμα στην υπαίθρια σκηνή του, από καλλιτεχνικά σχήματα, χορωδίες, χορευτικούς συλλόγους παραδοσιακών -και όχι μόνο- χορών, θεατρικές ομάδες και με εργαστήρια μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, face painting, εικαστικά εργαστήρια, νεράιδες, ζογκλέρ, ξωτικά κ α..

 

Οι προετοιμασίες εκ μέρους της διοργανώτριας ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς φέτος αναμένεται μεγάλη αύξηση επισκεπτών, που πέρσι ξεπέρασαν τους 20.000, με αποτέλεσμα ο Δήμος  Αιγιαλείας να κατέχει ήδη εξέχουσα θέση στους δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς σε πανελλήνιο επίπεδο.

 

Τα καλλιτεχνικά σχήματα, σύλλογοι, φορείς αλλά και ιδιώτες που επιθυμούν εθελοντικά να λάβουν μέρος στις δράσεις του Πάρκου των Χριστουγέννων και έχουν να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο και αξιόλογο πρόγραμμα, καλούνται να αποστείλουν τις προτάσεις τους (συνοδευόμενες από σύντομη περιγραφή της προτεινόμενης δράσης, ή βιογραφικό, link βίντεο ή ό,τι άλλο υλικό διαθέτουν) στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με την ένδειξη: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (τηλ:  26910-68308 και 28210, Fax: 26910-28210, e-mail: [email protected] & dhkepaigialeias gmail.com ).

 

Η ΔΗΚΕΠΑ ενημερώνει επίσης ότι μέρος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων -με ιδιαίτερο βάρος στα παιδιά και σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες- θα πραγματοποιηθεί στο αρχοντικό της οικογένειας Παναγιωτοπούλου, το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων του «Πάρκου των Χριστουγέννων». Καλεί λοιπόν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις ανάλογες προτάσεις τους, με τη διαδικασία που αναγράφεται στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε καλλιτεχνικά σχήματα και φορείς από διάφορες περιοχές της χώρας που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας.

 

Η τελική επιλογή των σχημάτων θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης από το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σύμφωνα με τις ανάγκες  του προγράμματος και σε συνάρτηση με την ιστορία και τα μηνύματα του παραμυθιού που θα επιλεχθεί ως κεντρικό θέμα του Πάρκου των Χριστουγέννων.

 

Τα σχήματα, οι σύλλογοι, οι φορείς και οι ιδιώτες που θα  συνεργαστούν με τη ΔΗΚΕΠΑ, θα συμπεριληφθούν στο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα εκδηλώσεων της επιχείρησης, που θα εκδοθεί σε χιλιάδες αντίτυπα και θα διανεμηθεί αναλόγως, ενώ θα τύχουν και αξιόλογης προβολής σε έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης