Αιγιάλεια: Δωρεάν για μαθητές η προβολή της παιδικής παράστασης «Καρμενσίτας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνή

Οι προβολές θα γίνουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στo πλαίσιο της συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, καλεί τα δημοτικά σχολεία της περιοχής να δηλώσουν συμμετοχή για να παρακολουθήσουν οι μαθητές δωρεάν την προβολή της παιδικής παράστασης «Καρμενσίτας», βασισμένης στη μουσική της «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ. Οι προβολές θα γίνουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και αν συμπληρωθούν οι συμμετοχές και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, πρωινές ώρες, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» στο Αίγιο.

Καλούνται τα σχολεία να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, είτε με e-mail στο [email protected] είτε τηλεφωνικώς στο 26910-28210. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εξάλλου, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με την προβολή της δημοφιλούς όπερας «Traviata» του G. Verdi, θα εγκαινιαστεί η συμμετοχή του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα» Αιγίου στο δίκτυο “Virtual Πρεμιέρων Όπερας” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της χώρας. Ο “Απόλλων” είναι ένας από τους 15 επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο δίκτυο της ΕΛΣ, το οποίο έχει σκοπό την ισχυροποίηση του πολιτιστικού χάρτη της περιφέρειας.  Ξεκινώντας από το 2016 και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει συνολικά τα τρία έτη, η Λυρική σκηνή θα παρουσιάζει μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις επιλεγμένων παραγωγών Όπερας, Μπαλέτου, Οπερέτας και Παιδικής Όπερας, ενώ η παρακολούθησή τους θα είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Διαβάστε επίσης