Συνάντηση Φορτσάκη με εκπροσώπους του Τομέα Παιδείας της ΝΟ.Δ.Ε. Αχαΐας

χθες

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έγινε χθες το πρωί συνάντηση μεταξύ τού Υπευθύνου Μορφωτικών Υποθέσεων τής Ν.Δ. Βουλευτού Επικρατείας και πρώην Πρύτανη τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη και τού Υπευθύνου τού Τομέα Παιδεία της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Αχαΐας Νίκου Κατσουγκράκη, καθώς και της Υπεύθυνης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μέλους τού Τομέα Παιδείας της ΝΔ σε πανελλήνιο επίπεδο Καθηγήτριας Ήρας Αντωνοπούλου.

                Κατά την συνάντηση των δύο τοπικών στελεχών τής Ν.Δ. με τον κ. Φορτσάκη συζητήθηκαν διεξοδικώς όλα τα φλέγοντα θέματα της Εκπαίδευσης, όπως η στελέχωση τού Τομέα στην Αχαΐα, τα προβλήματα και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης σε τοπικό κυρίως επίπεδο, αλλά και γενικότερα το όραμα της Παιδείας, με τους απαραίτητους σχεδιασμούς που απαιτούνται, κατά τις θέσεις της Ν.Δ. Συζητήθηκαν ακόμη ιδιαίτερα θέματα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και του ΕΑΠ που εδρεύει στην Πάτρα.  

                Συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση των τοπικών στελεχών, να διοργανωθεί μία σχετική ημερίδα στην πόλη μας, κατόπιν συνεννόησης με το Οργανωτικό και τον Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, τον μήνα Νοέμβριο, με γενικό θέμα τις εκπαιδευτικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες κοινωνίες οδεύοντας προς τα μέσα τού 21ου αιώνα.

                Σε εξαιρετικά θερμή ατμόσφαιρα και σε πνεύμα γόνιμου και καρποφόρου διαλόγου, ο κ. Φορτσάκης εξήγησε ότι το θέμα της Παιδείας οφείλει να αντιμετωπίζεται πάνω και πέρα από χρώματα και κόμματα, αφού είναι κατ’ εξοχήν εθνικό θέμα, γι’ αυτό πρέπει να επιδιωχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ σε πρώτη φάση ελπίζει στην επαφή και ενημέρωση μέσα από συναντήσεις με όλους τους Τομείς Παιδείας ολόκληρης της χώρας. Από την πλευρά τους οι κ. Κατσουγκράκης και Αντωνοπούλου εξέφρασαν την βούλησή τους να πράξουν ότι είναι δυνατόν εκ μέρους τού Τομέα Αχαΐας τού οποίου έχουν την ευθύνη και ζήτησαν την έμπρακτη στήριξη της Αθήνας στην προσπάθειά τους αυτή. 

 

Διαβάστε επίσης