Πάτρα: Οι Ολυμπιακοί αγώνες έφεραν παιδιά στα στάδια! Μεγάλη αύξηση στις εγγραφές στα αθλητικά σωματεία

φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη τη χώρα

Μεγάλη αυξηση παρατηρείται φέτος στις εγγραφές στα αθλητικά σωματεία της Πάτρας. Και όχι μόνο. 

Όπως πληροφορείται το tempo24.gr, στα περισσότερ σωματεία, υπάρχει ζήτηση για τα αθλήματα του στίβου και αυτό σύμφωνα με τις διοικήσεις και τους γυμναστές οφείλεται στους... Ολυμπιακούς Αγώνες που παρακολουθούσαν τα παιδιά το καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι πολλά σωματεία, λειτούργησαν φέτος περισσότερα τμήματα απ ότι άλλες χρονιές, προκειμένου να δεχθούν τον μεγάλο αριθμό των παιδιών. Φυσικά, όπως σημειώνουν στο tempo24.gr, η συγκεκριμένη κινητικότητα δεν οφείλεται μόνο στα παιδιά και τις εικόνες που έγιναν κτήμα τους παρακολουθώντας του Ολυμπιακούς. Αλλά και οι γονείς από την πλευρά τους, τα τελευταία χρόνια, στρέφονται προς τον αθλητισμό, ευελπιστώντας σε μια πιο υγιή ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος των παιδιών. Απλα τώρα με τους Ολυμπιακούς, έγινε ακόμη πιο ισχυρό το αίσθημα των γονιών. Πάντως, το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.  

Τι προσφέρει ο Στίβος
Ο στίβος προάγει τη σωματική υγεία καθώς γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες και επιπλέον ενισχύει την καρδιαναπνευστική ικανότητα και την αντοχή του παιδιού καθώς και τη δύναμή του. Επίσης βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στον έλεγχο του σωματικού λίπους, προλαμβάνει την υπανάπτυξη κάποιων μυών και μυϊκών ομάδων, χάρη στη φυσικότητα των κινήσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος και τη λειτουργία των αρθρώσεων. Συμβάλλει όμως και στην ψυχολογική ανάπτυξη καθώς με το στίβο το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και ικανότητα συγκέντρωσης και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Επιπλέον, η έλλειψη επαρκούς σωματικής αντοχής, ταχύτητας και συντονισμού στις κινήσεις, μπορεί να εξαναγκάσει το παιδί σε αποχή από τα άλλα ομαδικά αθλήματα ή ακόμη να αποτελέσει λόγο για την παντελή απόρριψη του παιδιού από την ομάδα των συνομηλίκων του. Όμως η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του μέσα από τον Κλασσικό αθλητισμό οδηγεί το παιδί στην ανάπτυξη θετικής αυτοαντίληψης, τονώνει το αυτοσυναίσθημά του και θέτει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση με οποιοδήποτε σπορ.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ