Η ΕΡΤ εξηγεί γιατί έκοψε την ομιλία της Γεννηματά στη ΔΕΘ

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ έστειλε το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι διέκοψε χθες τη μετάδοση της ομιλίας της Φώφης Γεννήματα στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. Απαντώντας η ΕΡΤ εξήγησε ότι ενώ υπήρξε προσυμφωνηθέντας προγραμματισμός με το ΠΑΣΟΚ για τη μετάδοση της ομιλίας της Φώφης Γεννήματα, εκείνη άργησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα το κανάλι να έπρεπε να την διακόψει για τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Η διαμαρτυρία του ΠΑΣΟΚ

Στην επιστολή που έστειλαν στη διοίκηση της ΕΡΤ, και υπογράφουν  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Νίκος Βοσδογάνης, αναφέρεται ότι «είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα ζητείται η αναμετάδοση ολόκληρης της ομιλίας της κ. Γεννηματά στη ΔΕΘ, σήμερα το βράδυ.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΕΡΤ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους «έκοψε» την ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως αναφέρει:

Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ της χθεσινής (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου) ομιλίας της κυρίας Φ. Γεννηματά στη ΔΕΘ, επισημαίνονται τα κάτωθι:

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: Με νέο σημείωμα, η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και έπρεπε να διακόψει για τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης, όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Η ΕΡΤ θεωρεί άδικη την κατηγορία του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και είναι πάντα ανοιχτή για να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό.

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε επίσης