Ευμενή τα σχόλια της παρουσίασης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σαν Κέντρο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προώθησης της Καινοτομίας

Πολλά συγχαρητήρια απέσπασε η παρουσίαση του πλάνου

Πολλά συγχαρητήρια απέσπασε η παρουσίαση του πλάνου των ενεργειών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στη διήμερη συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και μεταφοράς βέλτιστων πρακτικών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτέμβρη στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση αυτή εκπροσωπήθηκαν και παρουσίασαν τις δράσεις τους 13 εκπαιδευτικά ιδρύματα από αντίστοιχες 13 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα εντατικό διήμερο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπου της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ελεγχθεί η συμμόρφωση με τους στόχους της προεδρίας αλλά και εκπροσώπους από την Ένωση Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών στην Ευρώπη.

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Προέδρου για την Έρευνα και Ανάπτυξη, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, κ Σπύρος Συρμακέσης. Ο κ. Συρμακέσης στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στη γεωγραφική διασπορά του ΤΕΙ σε 6 πόλεις που το αναγάγουν σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που καλύπτει αποδοτικά ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνοντάς του τη δυνατότητα να χτίζει την πραγματική διάσταση του περιφερειακού κέντρου καινοτομίας. Η κλιμάκωση των δράσεων στον αγροτικό τομέα και τις ιχθυοκαλλιέργειες, στον τουρισμό και πολιτισμό, τον τεχνολογικό τομέα και τις επιστήμες υγείας καθιστούν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας πόλο ανάπτυξης, έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Σημαντικό τμήμα της παρουσίασης αποτέλεσε το παράδειγμα της Patras IQ, της έκθεσης καινοτομίας που θα γίνεται για τα επόμενα 10 χρόνια στην πόλη της Πάτρας, και αποτελεί ήδη γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας, έτοιμο να λάβει πανευρωπαϊκή διάσταση. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχάρη στο πρόσωπο του κ Συρμακέση όλους τους συνοδοιπόρους σε αυτή την πρωτοβουλία και ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσει αυτό το εγχείρημα ώστε να δει τα στάδια εξέλιξής του.

Διαβάστε επίσης