LIVE η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με όπλα τα 246 εκατ. από τις  τηλεοπτικές άδειες αλλά και την χθεσινή  συνάντηση των ηγετών του Νότου.  Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από τα συνδικάτα, κόμματα της Αριστεράς αλλά και συλλογικότητες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

«Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019, δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Ο επόμενος χρόνος είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την υπέρβαση της κρίσης. Νομίζω ότι κλείνουμε οριστικά έναν κύκλο ύφεσης και στασιμότητας και βρισκόμαστε ακριβώς στην καμπή, όπου περνάμε σε έναν κύκλο ανάκαμψης», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

«Τώρα, λοιπόν, είναι κρίσιμα τα πράγματα. Θα μπορούσαμε να αφήσουμε την εξέλιξη αυτή στον αυτόματο πιλότο. Θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Τώρα είναι που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Αποφάσεις ώστε αυτή η ανάκαμψη να μην είναι μια φωτοβολίδα, αλλά να είναι μια διαρκής και βιώσιμη ανάκαμψη, τα οφέλη της οποίας θα μοιραστούν δίκαια στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε εκείνα τα τμήματα των δημιουργικών ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση, είτε είναι επαγγελματίες, είτε είναι βιοπαλαιστές, είτε εργαζόμενοι, είτε συνταξιούχοι. Και γι' αυτό νομίζω ότι η φετινή Έκθεση έχει μια ιδιαίτερη σημασία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης