Συνδικάτα: Όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, εμείς θα αγωνιζόμαστε

Δηλώσεις των προέδρων ΓΣΕΕ και ΕΚΘ

Βήμα από το οποίο «ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση για τους μισθωτούς που έχουν πληρώσει τον βαρύτερο φόρο, τον φόρο αίματος, τον φόρο της ανεργίας» χαρακτήρισε τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, «για τις μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά προσθέτοντας χιλιάδες ανέργους μέσα στα πλαίσια μιας ατερμάτιστης πολιτικής που δεν έχει αλλάξει ούτε κατά κεραία από την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η παρούσα κυβέρνηση άλλα έταξε, άλλα εννοούσε και άλλα κάνει. Εμείς, όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, όσο χάνονται θέσεις εργασίας, όσο μειώνονται οι αποδοχές και όσο το κοινωνικό κράτος αποδομείται, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε».
 
Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, που στράφηκε και κατά των προηγούμενων  κυβερνήσεων. Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει στάση μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι «σήμερα που είναι πρωθυπουργός, κάνει τα χειρότερα με το τρίτο μνημόνιο». «Τα ψέματα, οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες τελείωσαν. Από δω και πέρα θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ