Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγέντες Δήμοι της Ηλείας - Τι αναφέρει η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

μέχρι το Μάρτη του 2017

Με τρεις διαφορετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, κηρύχθηκαν χθες οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού – ο δήμος  Ανδραβίδας- Κυλλήνης ήταν ήδη κηρυγμένος-  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 06, 07 και 08-09-2016. 

Όπως τονίζεται στην απόφαση, η εν λόγω κήρυξη η θα ισχύει από την ημέρα εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου την 06-09- 2016 και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 6 Μαρτίου 2017, όπως σημειώνει η εφημερίδα "Πρωινή".

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Τι προβλέπει όμως ο σχετικός νόμος για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης;

Οι γενικές κατευθύνσεις προβλέπουν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος, την «επιστράτευση» όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Στο Πολύκεντρο αιτήματα πληγέντων για το δήμο Πύργου

Εξάλλου, μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύστησε αρμόδιο γραφείο υποδοχής αιτημάτων των δημοτών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο ισόγειο του κτιρίου δημοτικών υπηρεσιών στο Πολύκεντρο (Δ/νση Πατρών και Τάκη Πετροπούλου).

Οι πληγέντες μπορούν να προσέρχονται από τις 8 έως τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και υποδομές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. 

Διαβάστε επίσης