Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στη Χιόνα Τριταίας

μεχρι 13.30μμ

Σε ανακοίνωση που παρέλαβε το tempo24.gr τονίζονται τα εξής:

"Μετά την επιτυχημένη 1η εθελοντική αιμοδοσία στη Χιόνα Τριταίας στίς 28 Φλεβάρη,προχωράμε στην συνέχεια αυτής τής κοινωνικής δράσης με σκοπό  να καθιερώσουμε και να διαδώσουμε στην δημοτική ενότητα Τριταίας   τόν τόσο σπουδαίας σημασίας θεσμό που σφραγίζει την αγάπη και την προσφορά στον συνάνθρωπο χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις!
Πολλοί ρωτάνε(και αδιαφορούνε δυστυχώς)γιατί στήν εποχή τών μεγάλων και κρίσιμων προβλημάτων κάποιοι παίρνουν πρωτοβουλίες για να τονίσουν την αξία τής εθελοντικής αιμοδοσίας!
Εμείς τούς απαντάμε πώς η αιμοδοσία για τον άγνωστο συνάνθρωπο είναι απόδειξη ανθρωπιάς και μια ελπίδα πώς στον Κόσμο "τής Αγοράς και τής Οικονομίας"  η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να παραδοθούν στό κυνήγι των χρημάτων και τής ατομικής βόλεψης!
Το αίμα δεν παράγεται στίς βιομηχανίες παρά μόνο μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και προσφέρεται από τον υγιή άνθρωπο στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Η αιμοδοσία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία και οφείλουμε όλοι να την ενισχύσουμε γιατί ωφελείται όλο το κοινωνικό σύνολο.
Ο άγνωστος συνάνθρωπος πού αγωνιά να βρεί αίμα στις έκτακτες περιπτώσεις πού το χρειάζεται.
Η χώρα μας ,γιατί επιτέλους πρέπει να  σταματήσουμε να εισάγουμε αίμα  απο τήν Ελβετία  δαπανώντας τεράστια ποσά για να καλύψουμε την εσωτερική μας  ανεπάρκεια σε εθελοντικό αίμα.
Τέλος ο ίδιος ο αιμοδότης γιατί ως εθελοντής καλύπτει την οικογενειά του σε αίμα άν χρειασθεί.Αλλά και οι εξετάσεις πού γίνονται στο αίμα του τον προστατεύουν από τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις για την υγεία του.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης,προσφορά ζωής,πολιτισμός.
Είναι νομίζουμε αρκετά όλα αυτά για νά έρθεις και εσύ την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2016 και ώρα 9.30πμ-13.30μμ ,στο κοινοτικό γραφείο-βιβλιοθήκη τού χωριού μας Χιόνας Τριταίας για νά στηρίξεις την 2η εθελοντική αιμοδοσία πού γίνεται με την συνεργασία  τού συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.
Χωρίς να αγνοούμε το  έργο και την συμβολή τού συλλόγου Αιμοδοτών Χαλανδρίτσας στό κίνημα τής εθελοντικής αιμοδοσίας ,θέλουμε με την ευκαιρία  να τονίσουμε πώς πρέπει να γίνει κοινός αγώνας  όλοι οι εθελοντές αιμοδότες των κοινοτήτων τής Τριταίας να ενώσουν τίς δυνάμεις τους  με πυρήνα δράσεων αιμοδοσίας  το Ιατρικό Κέντρο Ερυμάνθειας.
Καλούμε τούς προέδρους των κοινοτήτων τής Τριταίας να επιδιώξουν αυτή την συνάντηση και συζήτηση ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για την ευαισθητοποίηση τών κατοίκων στο ζήτημα τής εθελοντικής  αιμοδοσίας στα κοινοτικά διαμερίσματα τής ενότητας Τριταίας."

Διαβάστε επίσης