"Εκλεισε" η μια τηλεοπτική άδεια- Αγνωστος ο ανάδοχος και το τιμήμα

ανακοινωσεις προγραμματισμένες για σημερα

Ομαλά εξελίσσεται η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη έχει ήδη κατοχυρωθεί και η διαδικασία έχει περάσει στη δεύτερη. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα της πρώτης, καθώς είναι αδύνατη η επικοινωνία όσων βρίσκονται μέσα στη Γενική Γραμματεία με όσους παρακολουθούν απ' έξω.

Το κτίριο της ΓΓΕΕ παραμένει «περικυκλωμένο» από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ και μία κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. είναι παρκαρισμένη έξω από την είσοδο του γκαράζ. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει ή ακόμα και να παρκάρει κοντά στο κτίριο.

Όλγα Γεροβασίλη: Το τζάμπα πέθανε

Εν τω μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε νωρίτερα τη ΝΔ ότι επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κυρία Γεροβασίλη με δήλωσή της κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη στάση της υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή και την κάλεσε να κατανοήσει ότι «το τζάμπα πέθανε».

«Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ, αφού δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, κάνουν, ακόμα και την ύστατη ώρα, ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μειώσουν το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, προς όφελος των καναλαρχών και σε βάρος του Δημοσίου» δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Δεν φτάνει που επί 27 χρόνια δεν ζήτησαν ούτε ευρώ για τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, έχουν τώρα το θράσος, την ώρα που η δημοπράτηση των αδειών βρίσκεται, επιτέλους, σε εξέλιξη, να υπόσχονται άνοιγμα των συχνοτήτων, επιδιώκοντας, έτσι, να επηρεάσουν το ύψος των προσφορών. Ας το πάρουν απόφαση: Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιες δηλώσεις, είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης