Αμαλιάδα: Είχε δημιουργήσει ολόκληρη φυτεία χασίς

ξεριζωθηκαν 46 δενδρύλλια ύψους τριαμισι μέτρων

Συνελήφθη, χθες (28-8-2016) αργά το απόγευμα, στη Φραγκαβίλα Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε χθες στη Φραγκαβίλα Ηλείας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνέλαβαν τον 40χρονο καλλιεργητή.
Επισημαίνεται ότι ο δράστης, τόσο κατά τη προσέγγιση του στο χώρο της φυτείας όσο και κατά την αποχώρηση του, κρατούσε προτεταμένο ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο έφερε φυσίγγια στις θαλάμες του.
Οι αστυνομικοί συνολικά εκρίζωσαν σαράντα έξι δενδρύλλια κάνναβης, το  ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τριάμισι μέτρα περίπου, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε αγροικία του δράστη, κοντά στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν δυο πλαστικά δοχεία που ο 40χρονος χρησιμοποιούσε για το πότισμα των φυτών.
Η φυτεία εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένη, εκχερσωμένη, έκταση, μέσα σε λαγκάδι, στην περιοχή της Φραγκαβίλας, καλυπτόμενη με φυσική βλάστηση από δένδρα, βάτα και καλάμια.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στον 40χρονο καλλιεργητή κατά τη σύλληψη του, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 48 γραμμαρίων, ένα δενδρύλλιο κάνναβης και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με φυσίγγια στις θαλάμες του, τα οποία και κατέσχεσαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
 

Διαβάστε επίσης