Συρία: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ - Ο θρήνος δυο αγοριών για το χαμό του αδελφού τους

Δεκατρία παιδιά έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι μέσα σε μια εβδομάδα

Η φωτογραφία του μικρού Ομράν μετά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι μπορεί να έκανε τον γύρο του κόσμου, μπορεί εκατομμύρια άνθρωποι να συγκινήθηκαν αλλά δεν άλλαξε τίποτα για εκείνον, ούτε και για άλλα παιδιά της Συρίας. Το μόνο ίσως που άλλαξε είναι ότι ο Ομράν έχασε το αδερφάκι του από τους βομβαρδισμούς και άλλα παιδιά σαν τον Ομράν έμειναν ορφανά από γονείς και αδέλφια.

Όπως τα αγόρια στο σπαρακτικό βίντεο που λίγα λεπτά μετά τον βομβαρδισμό μοιρολογούν και κλαίνε γοερά όταν μαθαίνουν ότι ο αδερφός τους είναι νεκρός. Κλαίνε με αναφιλητά και αγκαλιάζουν το ένα το άλλο. Ο σπαραγμός τους είναι μεγάλος αλλά και πάλι δεν θα φτάσει εκεί που πρέπει...

Δεκατρία παιδιά έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι μέσα σε μια εβδομάδα. Οι διασώστες κάθε μέρα βγάζουν άψυχα κορμάκια παιδιών από τα ερείπια.

«Η παγκόσμια κοινή γνώμη μπορεί να συγκινήθηκε με τον Ομράν αλλά γρήγορα το ενδιαφέρον όλων "ξεθώριασε" όμως, 85.000 παιδιά στο Χαλέπι εξακολουθούν να υποφέρουν», δήλωσε ο δρ Ζαχέρ Σαχλούλ ο οποίος μαζί με συναδέλφους του προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί από το Χαλέπι τους κατοίκους της περιοχής. Είναι οργισμένος και λέει: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε πλέον για άγνοια της κατάστασης. Μάλλον για αδιαφορία».

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης