Αματρίτσε: Κανένα δημόσιο κτίριο δεν έμεινε όρθιο - Ακολούθησαν 60 μετασεισμοί

Αυξάνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία

Ούτε ένα δημόσιο κτίριο δεν έχει μείνει όρθιο στο χωριό Αματρίτσε μετά τα 6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης οι νεκροί μόνο στο Αματρίτσε φθάνουν τους 35, κάτι που δημιουργεί φόβους ότι ο τελικός απολογισμός του σεισμού θα είναι σημαντικά βαρύτερος από τον προσωρινό επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και κάνει λόγο για 38 νεκρούς.

«Είμαστε άνθρωποι του βουνού, δεν το βάζουμε κάτω» δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού πριν λίγο με εμφανή συγκίνηση , ενώ 2.500 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς στέγη

Πολλοί κάτοικοι, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τη νύχτα, δήλωσαν ότι θέλουν να διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητα ώστε να μην απομακρυνθουν από τα πέτρινα σπίτια τους, έστω κι αν αυτά έχουν γκρεμιστεί.

Μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, ανάμεσά τους δύο παιδιά 8 μηνών και 9 χρονών, θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Την ώρα που οι διασώστες έβγαζαν από τα χαλάσματα το βρέφος, σκεπασμένο με μια άσπρη κουβέρτα, η γιαγιά τους κατηγόρησε το Θεό για την τραγωδία που βρήκε την οικογένειά της. «Τους πήρε όλους με τη μία» έλεγε ανάμεσα στα αναφιλητά της.

Το νοσοκομείο της πόλης έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του και οι ασθενείς μεταφέρονται με τα φορεία στο δρόμο. Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν 60 μετασεισμοί με το μεγαλύτερο να είναι 5,5 Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης