Κ. Γκιουλέκας: Ο κ. Τσίπρας που ζητούσε εκλογές λέει «ανόητους» όσους ζητούν τώρα εκλογές

«Είναι η μόνη διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα»

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρόγραμμα της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αποτελεί τη μόνη διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα και για αυτό ζητεί εκλογές, τόνισε ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Γκιουλέκας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό επειδή χαρακτήρισε «ανόητο» όποιον ζητεί εκλογές και σημείωσε: «Άκουσα τον πρωθυπουργό ο οποίος χαρακτήρισε "ανόητους" εκείνους που επιμένουν να ζητούν εκλογές. Να θυμίσω στον κ. Τσίπρα ότι όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ψηφίσει απολύτως τίποτα, ζητούσε επιμόνως εκλογές. Να φανταστείτε δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία για τα παιδικά συσσίτια. Δεν είχε ψηφίσει καν τις τροπολογίες για να γλιτώσουν τα σπίτια των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς. Τα είχαν απορρίψει όλα αυτά. Και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να σύρει τον τόπο σε εκλογές. Και αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος ο οποίος είχε ισοπεδώσει τα πάντα έρχεται σήμερα να χαρακτηρίσει "ανόητο" όποιον ζητεί εκλογές; Σε μια Ελλάδα που έχει ξαναβουλιάξει στην ύφεση, μια Ελλάδα όπου τίποτα πια δεν λειτουργεί σωστά. Η ΝΔ είναι και η μόνη παράταξη η οποία είναι πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις στις προτιμήσεις του κόσμου. Η ψαλίδα σε όλες τις δημοσκοπήσεις δείχνει ότι ανοίγει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. υπέρ της ΝΔ. Άρα, λοιπόν, η ΝΔ οφείλει να πολιτευθεί με μια υπεύθυνη στάση, με μια ψύχραιμη πολιτική. Η Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη, επικίνδυνη, επιζήμια για τον τόπο και όσο μένει χρεώνει μεγαλύτερη ζημιά σε αυτό τον τόπο. Γι’ αυτό και ζητήσαμε εκλογές».

Σχετικά με τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στην Αθήνα από τη Συγγρού στο Μοσχάτο ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι ήταν μια κίνηση που επιβλήθηκε από τις περιστάσεις και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που η κρίση έχει χτυπήσει όλους, σε μια εποχή που τα πολιτικά κόμματα, σαφώς και αυτά, πρέπει να νοικοκυρέψουν όσο το δυνατό περισσότερο τα οικονομικά τους, καταλαβαίνετε ότι κι εμείς προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα, πηγαίνουμε κάπου με ένα πολύ μικρότερο κόστος ενοικίου όπως θα έπρεπε να κάνουμε και είναι μια μετακίνηση που επιβαλλόταν από τις περιστάσεις. Αυτά τα γραφεία κόστιζαν πάρα πολύ εκεί στη Συγγρού, αυτή ήταν η κίνηση που έκανε ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά του κόμματος, προσπαθώντας να βάλουμε μαχαίρι σε οποιεσδήποτε δαπάνες προκειμένου να καλυφθούν και τα έξοδα και τα δάνεια που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε ότι και στη Θεσσαλονίκη τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ μεταφέρθηκαν από τη Μητροπολίτου Ιωσήφ στη Μιχαήλ Καλού, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, με πολύ μικρότερο κόστος.

Σε ερώτηση αν η ΝΔ προτιμάει πλέον τις λαϊκές συνοικίες, απάντησε: «Όλοι προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες. Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν αριστοκρατική καταγωγή. Στη ΝΔ η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στη μέση ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης