Ολλανδός αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή τα έπινε μέχρι το πρωί

Παραβίασε τους κανονισμούς της ομάδας

Ο Ολλανδός Γιούρι βαν Γκέλντερ αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας καθώς παραβίασε τους κανονισμούς της ομάδας όταν πέρασε το βράδυ σε μπαράκια της πόλης καταναλώνοντας πολύ αλκοόλ. Ο 33χρονος έφυγε από το Ολυμπιακό χωριό το βράδυ του Σαββάτου και ενώ νωρίτερα είχε προκριθεί στους τελικούς του αγωνίσματος των κρίκων, και πανηγύριζε την πρόκριση μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

«Είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Γιούρι, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή» τόνισε ο αρχηγός της ολλανδικής αποστολής, Μορίτς Χέντρικς και συνέχισε: «Σε ότι αφορά στον αγωνστικό τομέα, σαφώς πρόκειται για καταστροφή, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη στιγμή που παραβίασε τους κανόνες».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων (2005) παραβίασε κανόνες σε σημαντική διοργάνωση. Το 2009 ο Φαν Γκέλντερ αποβλήθηκε από την ολλανδική ομοσπονδία επειδή έκανε χρήση κοκαϊνης τρεις ημέρες πριν την έναρξη του εθνικού πρωταθλήματος.

Η ολλανδική ομάδα έχει θέσει σοβαρούς κανόνες όσον αφορά στους αθλητές της. Σύμφωνα με τα ΜME, δεν τους επιτρέπουν να βγαίνουν στο Ρίο για λόγους ασφαλείας, ενώ αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, πρέπει να επιστρέφουν στην Ολλανδία προκειμένου να μην επηρεάζουν αρνητικά τους συμπαίκτες τους.

Διαβάστε επίσης