Ολύμπια Οδός: Οριστικά εντός εβδομάδας η παράδοση του τμήματος Κόρινθος - Κιάτο - ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από 8 χρόνια σύμβασης εκτέλεσης του έργου

Μετά τη ολιγοήμερη αναβολή της παράδοσης στην κυκλοφορία του τμήματος της Ολυμπίας Οδού, η οποία αρχικά, όπως είχε διαρρεύσει θα γινόταν την Παρασκευή 5 Αυγούστου, υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί που τη χρησιμοποιούν,αλλά και οι κάτοικοι της Βόρειας Πελοποννήσου καθώς αυτή τη εβδομάδα αναμένεται να εγκαινιαστεί επίσημα το πρώτο τμήμα από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο.Για τεχνικούς λόγους θα χρειαστούν λίγες μέρες επιπλέον.

Ακριβώς οκτώ χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης αυτό το πρώτο τμήμα σηματοδοτεί την σταδιακή ολοκλήρωση του έργου, ενός έργου που δεινοπάθησε από προβλήματα, την κρίση και τα δομικά κολλήματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα projects στην χώρα.

Τα 120 ατελείωτα χιλιόμετρα που είναι ένα κανονικό μαρτύριο με την λειτουργία αυτού του τμήματος θα μειωθούν κατά 20χλμ και θα απομένουν άλλα 100χλμ μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οπότε έχει τεθεί, ο -κατά πολλούς- φιλόδοξος στόχος της λειτουργίας όλου του άξονα.

Μαζί θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι Σήραγγες Δερβενίου. Στην τελετή της παράδοσης θα δούμε την ηγεσία του Υπ.Υποδομών,της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτές και πλήθος φορέων.

Το έργο της Ολυμπίας Οδού που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην κατασκευή έχει πάρει πλέον τον δρόμο του αλλά τα τελευταία προβλήματα είναι εδώ.

Κάποια αρχαιολογικά μετά το Ξυλόκαστρο σε μήκος 500 μέτρων, πονοκεφαλιάζουν Υπουργείο, κατασκευαστή και παραχωρησιούχο, κάποιες τελευταίες απαλλοτριώσεις (ιδιαίτερου χαρακτήρα) και οι εμπλοκές με το σιδηρόδρομο.

Το Κόρινθος-Κιάτο έχει 3 Ανισόπεδους Κόμβους, 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και θα απελευθερώσει το 1/6 των εργοταξιακών χώρων του υπό κατασκευή δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή και την παραχώρηση.

Πηγή: ypodomes.gr

Διαβάστε επίσης