Γιατί συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη ο Πλάτων Μαρλαφέκας

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ...«ΕΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε την Τρίτη το πρωί αντιπροσωπία των 19 Επιχειρήσεων που συγκροτούν την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ». Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τρεις Επιχιερήσεις της Δυτικής Ελλάδας, η Λουξ (Αχαΐα), η Agrino (Αιτωλοακαρνανία) και η Κύκνος (Ηλεία)

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να υποδεχτώ σήμερα εκπροσώπους της πρωτοβουλίας "ΕΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ". Μια πρωτοβουλίας 19 ελληνικών εταιριών που στόχο έχει να αναδείξει την αξία της επιλογής ελληνικών προϊόντων από τους Έλληνες καταναλωτές.

Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν στις ελληνικές επιχειρήσεις είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο εξαρτάται το βιοτικό μας επίπεδο, το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου μας και συνολικά η ευημερία της χώρας μας.

Δεσμεύομαι ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και τις ελληνικές εταιρίες, που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».

 

Τι είναι η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

 

Η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ» αποτελείται από μία κοινότητα παραγωγικών -μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

 

Οι εταιρίες αυτές επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες - παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν τη φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα.

 

Πώς γίνεται μία εταιρεία μέλος της πρωτοβουλίας

 

Για να γίνει μία εταιρία μέλος της πρωτοβουλίας πρέπει να πιστοποιηθεί από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert πληρώντας τα παρακάτω κύρια κριτήρια:

 

• Επιχειρηματική τους έδρα εντός της Ελληνικής επικράτειας

 

• Κατά πλειοψηφία Ελληνική ιδιοκτησία, (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) με έδρα εντός Ελλάδας

 

• Εφαρμόζουν, με απόλυτη αυστηρότητα, την εργατική νομοθεσία

 

• Παράγουν με υψηλή προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα

 

• Προτιμούν Ελληνικές επιχειρήσεις για τις ανάγκες προμηθειών και λήψης υπηρεσιών

 

• Τηρούν τη νομιμότητα στην άδεια λειτουργίας τους

 

• Ικανοποιούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι εξής εταιρίες: Agrino, ΕΨΑ, ΖΑΓΟΡΙ, Kalamata Papadimitriou, Λουξ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΜΕΓΑ, ΝΗΣΟΣ, ΗΛΙΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος (μεταλλικό νερό), Βίκος (αναψυκτικά), ΔΙΝΑΚΗ, BRAVA, EZA, Ζύμη Ψαχνών, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ.

Διαβάστε επίσης