Πάτρα: Ειδοποιητήρια της εφορίας για ανείσπρακτες οφειλές 0,45€! - Αντιστρόφως, το Δημόσιο καθυστερεί τις επιστροφές φόρου

συγκεντρώνονται ακόμη και ευτελή ποσά

Μπλοκαρισμένες μέχρι ...νεωτέρας είναι οι επιστροφές φόρου Πατρινών φορολογουμένων, καθώς δεν αποδίδονται στους δικαιούχους, παρά την εκκαθάριση. Την ίδια στιγμή, Πατρινοί οφειλέτες, στήνονται στην ουρά ώστε να πληρώσουν ξεχασμένες οφειλές 0,45 €!

Ειδοποιητήρια έως και για 0,10€  έχουν φτάσει σε Πατρινούς οφειλέτες, ποσά που μπορεί να θεωρούνται ευτελή και μηδανιμά, αλλά πρέπει να καταβληθούν, δεδομένου ότι η απόφαση είναι να μαζευτούν από οφειλέ τα πάντα, έστω κι αν πρόκειται για μικροποσά. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται οφειλή ληξιπρόθεσμη μη εντασσόμενη σε ρύθμιση. "Μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει το μπελά του για μισό ευρώ" σχολίαζαν στο tempo24.gr, κύκλοι της εφορίας, εξηγώντας ότι είναι υποχρέωση του κάθε φορολογούμενου, εφόσον έχει στα χέρια του ειδοποιητήριο να εξοφλήσει την οφειλή προσερχόμενος σε οποιαδήποτε τράπεζα. 

Στον αντίποδα βρίσκονται φορολογούμενοι στους οποίους αναλογεί επιστροφή φόρου, αλλά δεν τους αποδίδεται άμεσα. Το μήνυμα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η επιστροφή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων. Κατά άλλες πληροφορίες όμως η καθυστέρηση στην απόδοση είναι σκόπιμη, έως ότου βγει ο νέος ΕΝΦΙΑ , προκειμένου να γίνει συμψηφισμός , οπότε δεν θα χρειαστεί να βγουν χρήματα από τα δημόσια ταμεία. 

 

 

Διαβάστε επίσης