Σιγή ασυρμάτου από το Βερολίνο για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν διαρκώς πληροφορίες

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει για την ώρα προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση για τις εξελίξεις στην Τουρκία, ενώ ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου που θέλουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει ζητήσει άδεια να μεταβεί στην Γερμανία.

Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν διαρκώς πληροφορίες από την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον και η ανησυχία που μεταφέρονται, τόσο για τους Γερμανούς τουρίστες που βρίσκονται στην Τουρκία, όσο και για τους τουρκικής καταγωγής κατοίκους της Γερμανίας.

Από την αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοινώθηκε ότι όλες οι πτήσεις προς τουρκικά αεροδρόμια έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι και όσες βρίσκονταν στον αέρα κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια.

Η πρώτη αντίδραση πολιτικού αξιωματούχου ήρθε πριν από λίγο από τον τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρο των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ούτε στρατιωτικό πραξικόπημα ούτε αστική δικτατορία. Η Τουρκία χρειάζεται δημοκρατία για όλους. Τώρα».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ