Ανησυχία φαρμακοποιών για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

«Να μην επιβαρύνει τους ασφαλισμένους το μέτρο»

​Την ορθότητα του μέτρου για την κάλυψη των ανασφάλιστων μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων υπογραμμίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «αυτό το μέτρο δεν πρέπει να αποβεί σε βάρος των υπολοίπων ασφαλισμένων, γιατί η αύξηση της δαπάνης που θα επέλθει, με δεδομένο το ανελαστικό ανώτατο όριο της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης, θα οδηγήσει σε περικοπές φαρμάκων».

Επίσης τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να σηκώσουν και βάρος από τη μη κοστολογημένη και μη ελεγχόμενη δαπάνη, η οποία, ενδεχομένως, να προκύψει.

«Οι Έλληνες φαρμακοποιοί κατανοούν και αποδέχονται τον υψηλό κοινωνικό ρόλο που έχουν να επιτελέσουν, αρκεί η Πολιτεία να τους στηρίζει και να μην υποσκάπτει τη βιωσιμότητα του μικρομεσαίου φαρμακείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον τρόπο που έγινε η ανακοίνωση του μέτρου «χωρίς», όπως λένε, «να έχει προηγηθεί ενημέρωση ή συντονισμός με τον ΠΦΣ», και αναφέρουν ότι όλα τα παραπάνω θέματα θα τεθούν σε συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Υγείας.

Διαβάστε επίσης