ΕΚΤΑΚΤΟ - Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ - Ένοπλος εισέβαλε στο Καπιτώλιο (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Είναι ανοικτά τα γραφεία

Νεότερη ενημέρωση 17.32' Ήρε την κατάσταση αποκλεισμού στην οποία τέθηκε το κτίριο  λόγω πληροφοριών  για παρουσία οπλοφόρου μέσα στο κτίριο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

 Λίγο πριν σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, γυναίκα υπάλληλος του Καπιτωλίου μπήκε στο χώρο κρατώντας όπλο, περνώντας, μάλιστα από τους ανιχνευτές μετάλλου της εισόδου.

Εκείνη την ώρα η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε αρχίσει να συνεδριάζει, όταν σήμανε ο συναγερμός και το κτίριο αποκλείστηκε από την αστυνομία. Η συνεδρίαση διακόπηκε και οι βουλευτές οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ και οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο ενημερώθηκαν να μεταβούν σε γραφείο και να «κλειδωθούν μέσα, μένοντας μακριά από πόρτες και παράθυρα».

H αστυνομία του Καπιτωλίου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα κτίρια είναι αποκλεισμένα και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει ή να βγει από αυτά, ωστόσο πλέον ο συναγερμός έχει λήξει.

Πρώτη ενημέρωση 16.40'

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με την αστυνομία να έχει απαγορεύσει την είσοδο στο κτήριο καθώς υπάρχουν αναφορές για παρουσία ενόπλου.

Σύμφωνα με το Associated Press η αστυνομία ερευνά για ένα άτομο αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες ενώ ανοιχτά είναι τα γραφεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μία γυναίκα με όπλο, ενώ ζητήθηκε από όλους να χαμηλώσουν τα κινητά τους.

Διαβάστε επίσης