Με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο η Πορτογαλία 2-0 την Ουαλία και προκρίθηκε στον τελικό

Euro 2016

Με ένα γκολ και μία ασίστ ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε την υπογραφή του στο θρίαμβο της Πορτογαλίας – Στο 50’ με ασύλληπτη κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο με 53’ από δική του προσπάθεια έγινε το 2-0 με κοντινή προβολή του Νάνι – Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Σάντος στο Euro 2016!

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, με ελάχιστες φάσεις και μέτριο θέαμα, η Πορτογαλία κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό με την έναρξη της επανάληψης.

Στο 50’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με απίστευτο επιτόπιο άλμα και ασύλληπτη κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Χένεσι πετυχαίνοντας το 1-0.

 

Πριν καλά, καλά συνέλθουν οι Ουαλοί από το σοκ, ήρθε και το 2-0. Ο Ρονάλντο επιχείρησε το σουτ κι άθελα του έβγαλε την ασίστ στον Νάνι ο οποίος από κανονική θέση με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

 

 Από εκείνο το σημείο και μετά η Πορτογαλία έχει δώσει χώρο στους Ουαλούς, ωστόσο ο Μπέιλ κι η παρέα του δεν έχουν καταφέρει να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Πατρίσιο.

Αντιθέτως οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Οι ενδεκάδες:
Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Φόντε, Μπρούνο Άλβες, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Σάντσεζ, Νάνι, Ρονάλντο
Ουαλία: Χένεσι, Τσέστερ, Γουίλιαμς Ας., Κόλινς, Γκάντερ, Άλεν, Λέντλεϊ, Κινγκ, Τέιλορ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου.