Μπάσκετ: Με το Μεξικό αναμετράται απόψε η Ελλάδα

Νίκη και φύγαμε για ημιτελικό

Το πρώτο βήμα ήταν γερό. Το δεύτερο από τα τρία εναπομείναντα καλείται να κάνει απόψε η Εθνική πλησιάζοντας περισσότερο στο όνειρο του Ρίο.

Αντίπαλος στις 19:00 το Μεξικό (ΕΡΤ, OTE Sport 4) σε έναν αγώνα όπου δεν υπάρχει η υποχρέωση της νίκης για καμία ομάδα, μιας και η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Παρασκευής (17:30) το νικητή του Κροατία-Τυνησία (22:00), ο δε ηττημένος θα παίξει την Παρασκευή με την οικοδέσποινα Ιταλία (22:00).

Ο Φώτης Κατσικάρης, που υπολογίζει στον Βαγγέλη Μάντζαρη παρά τον μικροτραυματισμό του στον ώμο, περιμένει να δει από την ομάδα του την αναγκαία βελτίωση. Το τεχνικό τιμ έχει επισημάνει την επικινδυνότητα των αντιπάλων, που μπορεί να μην έχουν τον Γκουστάβο Αγιόν της Ρεάλ, αλλά διαθέτουν 2-3 ποιοτικούς παίκτες, όπως τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, Χόρχε Γκουτιέρες που παίζει στους Χόρνετς, τον γεννημένο στις ΗΠΑ Πολ Στολ της Σάρατοφ, τον Πάκο Κρουζ της Ρίγα, αλλά και τον απόφοιτο του UCLA Λορέντσο Μάτα. Πρόκειται για ένα σύνολο που παίζει… αμερικάνικο μπάσκετ και διακρίνεται για το πάθος του, εξ ου και το παρατσούκλι «12 Guerreros», ήτοι δώδεκα μαχητές.

Το παράδοξο είναι πως η Εθνική μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς από το Μεξικό, μία σε φιλικό το 1968 στην Αθήνα (61-67) και άλλες δύο το 1975 για το Διηπειρωτικό Κύπελλο, εντός (62-64) και εκτός έδρας (87-73). Να, λοιπόν, ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης