Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντε Λα Μπέγια

δηλωσεις απο τον ισπανο

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από την Τρίτη και επισήμως ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και πριν από λίγη ώρα υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους. Ο 30χρονος ισπανός αριστερός μπακ αποτελεί επιλογή του νέου προπονητή της ομάδας, Βίκτορ Σάντσες.

Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού ποδοσφαιριστή, Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια».

Ευτυχισμένος και παράλληλα αποφασισμένος να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών δήλωσε στο Olympiacos TV ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

-Πως αισθάνεσαι αυτές τις πρώτες στιγμές ως παίκτης του Ολυμπιακού;
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα εδώ να ζήσω την εμπειρία του να είμαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μεγάλη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλω επίσης να μπορέσω να ευχαριστηθώ και τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος».

-Τι γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό;
«Ξέρω φυσικά ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς το πρωτάθλημα. Γνωρίζω επίσης πως ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί καλές σεζόν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα φρόντισα να μάθω πράγματα για τον Σύλλογο από ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν εδώ. Σιγά σιγά μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα και διαπιστώνω πιο πολύ πόσο σπουδαίος είναι ο Ολυμπιακός».

-Ποιοί είναι οι στόχοι σου και τι θες να πεις στον κόσμο της ομάδας;
«Ο στόχος μου είναι να προσφέρω κι εγώ στον Ολυμπιακό με την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην καριέρα μου και ειδικότερα τα εφτά χρόνια που βρισκόμουν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Φυσικά θέλω να απολαύσω κάθε μου παιχνίδι εδώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να γίνει η ομάδα ακόμα μεγαλύτερη».

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια Μαδουένιο (1.82μ.), όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 2/12/1985 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο το 2003 στη Γκραμενέτ, ομάδα της ευρύτερης περιοχής της γενέτειράς του, για να μεταπηδήσει στην Εσπανιόλ Β' τη σεζόν 2004/05.

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας έχει φορέσει και τις φανέλες των Βιγιαρεάλ (και Βιγιαρεάλ Β) και Σεβίλλης Ατλέτικο (σ.σ.: αποτελεί τη Β' ομάδα της Σεβίλλης). Όμως, αναμφίβολα η ομάδα με την οποία πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα και καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους και πλέον αξιόπιστους μπακ στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η θητεία του στο Σαν Σεμπαστιάν, πόλη που εδρεύει η Σοσιεδάδ, άρχισε τη σεζόν 2009/10.

Εκείνη την περίοδο αγωνίστηκε μαζί της στη Β' κατηγορία και συνέβαλε τα μέγιστα (30 συμμετοχές) ώστε να πάρει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, την Primera Division. Έκτοτε μετράει σεζόν μόνο στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας και μόνο με τη φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ στην οποία έμεινε πιστός μέχρι σήμερα (συνολικά για 7 σεζόν) που την αλλάζει και φοράει τη δοξασμένη ερυθρόλευκη του Ολυμπιακού μας. Σε έξι (6) σεζόν με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην Primera Division, ο Ντε Λα Μπέγια αγωνίστηκε σε 143 ματς.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει εμπειρία και από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλαδή το UEFA Champions League αφού τη σεζόν 2013/14 συμμετείχε με την Σοσιεδάδ στη φάση των ομίλων (σ.σ.: με αντιπάλους τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Σαχτάρ Ντόνετσκ). Μάλιστα είχε τη χαρά να πανηγυρίσει πρόκριση απέναντι στο «εμπόδιο» της Λιόν στα προκριματικά της διοργάνωσης με δύο νίκες (2-0 εντός και 0-2 εκτός) και τον ίδιο να παίζει βασικός σε αμφότερες τις αναμετρήσεις.

ΠΗΓΗ: in.gr

Διαβάστε επίσης