Ο Κάμερον δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές

τι ειπε στο κοινοβουλιο

Μιλώντας στο βρετανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά την νίκη του «Brexit» στο βρετανικό δημοψήφισμα, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι δεν πρόκειται η Βρετανία να ζητήσει άμεσα ενεργοποίηση του Άρθρου 50 που αναφέρεται στις διαδικασίες εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε να ξεκινήσουν «τώρα» οι διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι η Βρετανία δεν μπορεί να μείνει σε κατάσταση «παράλυσης» τους επόμενους τρεις μήνες.

Ο Κάμερον ζήτησε να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να μην προσπαθήσει το Κοινοβούλιο να το μπλοκάρει, ενώ δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι αυτό θα το αποφασίσει ο νέος πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Νικ Κλεγκ, πρώην ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ο Κάμερον παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε μετά την ήττα της εκστρατείας του Bremain στο δημοψήφισμα, άφησε να εννοηθεί ότι η Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει στην ενιαία αγορά.

Διαβάστε επίσης