Κάμερες στο κοιμητήριο Αγρινίου - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας μετά τα τελευταία κρούσματα κλοπών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θέμα χρόνου η τοποθέτηση της περίφραξης

Κάμερες στο Δημοτικό Κοιμητήριο αποφάσισε να τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή Αγρινίου μετά τα τελευταία κρούσματα κλοπών και το πλιάτσικο της περασμένης Παρασκευής. Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν μικροαντικείμενα, μπρούντζινα και γυάλινα βάζα – μεγάλης συναισθηματικής αξίας για τους συγγενείς των θανόντων – δράση η οποία έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του Δήμου Αγρινίου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θύμιος Γρίβας βρέθηκε στο χώρο και αφού διαπίστωσε τις φθορές κατήγγειλε το γεγονός στην τοπική αστυνομία, η οποία προχώρησε στην προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της σήμανσης!

2-koimitirio-2.jpg

«Θέλω να καταγγείλω το περιστατικό, το οποίο μας λυπεί βαθύτατα. Η Δημοτική Αρχή κάνει ότι είναι δυνατόν για τη διαφύλαξη του κοιμητηρίου. Καθαρίσαμε το χώρο και σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η περίφραξη. Όμως, επειδή τα φαινόμενα κλοπών δεν αποτρέπονται, ούτε με περιφράξεις, ούτε με συστάσεις, κρίθηκε απαραίτητο να καταγγείλουμε το περιστατικό στην αστυνομία, διότι δεν είναι η πρώτη φορά. Ελπίζω οι έρευνες να φέρουν αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Γρίβας.

Χθες το πρωί ο κ. Γρίβας βρέθηκε στο κοιμητήριο με τον εργολάβο, ώστε να επισπεύσουν τις εργασίες τοποθέτησης της περίφραξης. Μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης όλων των δρόμων του κοιμητηρίου, η κατασκευή μαντρότοιχων στα σημεία που δεν υπάρχει και η τοποθέτηση πορτών.

«Στο τέλος του 2016 όλα θα είναι έτοιμα. Πρέπει να μπει μια τάξη και στην κατεύθυνση αυτή μόλις τελειώσουν οι εργασίες θα τοποθετήσουμε κάμερες. Οι κλοπές σε αντικείμενα των μνημείων, τόσο οι τωρινές, όσο και οι παλαιότερες, μας οδήγησε να λάβουμε την απόφαση αυτή. Δεν πρέπει να υπάρχει ασυλία σε ένα τέτοιο χώρο και γι’ αυτό προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε ότι εκκρεμότητες υπάρχουν, ως προς τις κατασκευές δρόμων και το τσιμεντάρισμά τους, στην υπάρχουσα έκταση και να χαράξουμε τα 10 στρέμματα, να τσιμεντάρουμε τους δρόμους που θα γίνουν στην έκταση αυτή και μετά να τοποθετηθούν οι κάμερες. Το κοιμητήριο πρέπει να κλείνει και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να λειτουργεί σε βάρος της μνήμης των ανθρώπων μας» επισήμανε στη «Σ» ο κ. Γρίβας.

3-koimitirio-2.jpg

4-koimitirio-2.jpg

5-koimitirio-2.jpg

6-koimitirio-2.jpg

Πηγή: sinidisi.gr

 

 

Διαβάστε επίσης