Πάτρα: Διαβεβαιώσεις ΕΟΠΥΥ για πληρωμές σε παρόχους υγείας από Δευτέρα - Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους ανασφάλιστους

έντονες πιέσεις από Πατρινούς γιατρούς για τα "φέσια" του 2016

Μηδενική συμμετοχή των ανέργων στα φάρμακα,  ασφαλιστικός φάκελος για τους ασθενείς και αλλαγές στην οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας ετοιμάζει ο ΕΟΠΥΥ. Ο τρόπος της μη συμμετοχής των ανέργων στα φάρμακα θα ανακοινωθεί προσεχώς, ενώ ο οργανισμός συνεχίζει να θέτει νέους κανόνες τόσο σε σχέση με τους ασφαλισμένους, όσο και με τους παρόχους υγείας, με τους οποίους προχωρά σε νέες συμβάσεις.

Στο μεταξύ, αύριο ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ προς 1000 φυσιοθεραπευτές και 1500 γιατρούς, ενώ έχουν ενταλματοποιηθεί οι πληρωμές για άλλους 1800 παρόχους υγείας. Τη διαβεβαίωση έδωσαν χθες από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης και ο αντιπρόεδρος Τάκης Γεωργακόπουλος, απαντώντας στις πιεστικές ερωτρήσεις των γιατρών, οι οποίοι έφτασε Ιούνιος και δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ  για το 2016. Εξ ου και πληρωμές που θα ξεκινήσουν αφορούν τον Ιανουάριο.

Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε στην Πάτρα, καθώς συμμετείχε στο 4ο Forum Υγείας που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα "Σύμβουλος Επιχειρήσεων".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ