Πάτρα: Επίσημη παρουσίαση της βιογραφίας της Πόλυς Πάνου - «Η Πόλυ, της πόλης μας»

την παραμονή της συναυλίας

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της βιογραφίας της Πόλυς Πάνου, που φέρει την υπογραφή του γνωστού συγγραφέα Κώστα Παπασπήλιου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου (ώρα 12.30) στην αίθουσα «Αίγλη» της VESO MARE, παραμονή της συναυλίας-αφιέρωμα στην αείμνηστη Πατρινή τραγουδίστρια.

Η βιογραφία, με τίτλο «Η αρχόντισσα» αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες στα βιβλιοπωλεία και αποτελεί έκδοση της Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας «Εν Χορδώ», που θα διανεμηθεί δωρεάν στους ακροατές της συναυλίας.

Η εκδήλωση της παρουσίασης της βιογραφίας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρών «Παρασκευή».

Θα μιλήσουν, η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, Έφη Αναλυτή, ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος,  καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, που θα αναφερθεί στα άγνωστα ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και τα οποία ξεδιπλώνουν το μουσικό έργο και τη ζωή της Πατρινής καλλιτέχνιδος.

Το μουσικό αφιέρωμα στο έργο της αείμνηστης Πατρινής ερμηνεύτριας, Πόλυς Πάνου, με τίτλο «Η Πόλυ της πόλης μας», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαϊου (ώρα 21.15) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών,  θα περιλαμβάνει πολλές διαχρονικές επιτυχίες της «αρχόντισσας» του λαϊκού τραγουδιού.

Θα ερμηνεύσουν η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Λένα Αλκαίου, καθώς και οι Πατρινοί τραγουδιστές, Διονυσία Καρόκη και Δημήτρης Δημόπουλος.

Η 60μελής Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, θα θυμίσει μερικές από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές στιγμές της αείμνηστης ερμηνεύτριας, όπως: «Το καλντερίμι», «Πήρα τη στράτα την κακιά», «Μην του μιλάτε του παιδιού», «Αγάπη μου», «Να πας να πεις της μάνας μου» «Τα λιμάνια», «Το δαχτυλίδι», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένα σφάλμα έκανα», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη», «Ο κόσμος όλος με κατακρίνει», «Τι σου ‘κανα και πίνεις», «Ποιο θα είναι το φινάλε μας» κ.ά.

Την οργάνωση της παραγωγής, έχει η Μαρία Μπακοπούλου, ενώ την επιμέλεια-παρουσίαση της βραδιάς έχει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Τα εισιτήρια της συναυλίας, διατίθενται στα καταστήματα: Dscover (Πατρέως 30), «Γωνιά του Βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32) και στο Κέντρο Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων «Εν Χορδώ» (Π. Δημητροπούλου 10)  

Διαβάστε επίσης