Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών: Αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ», Πάτρα-Μεσολόγγι

ο πρωτος αγωνας της νεας περιόδου σημερα σαββατο
φωτο αρχειου

Πρώτος ο αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ», Πάτρα-Μεσολόγγι, απο τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πατρών. Πρόκεται για τον πρώτο ιστιοπλοϊκό αγώνα που ανοίγει, κάθε χρόνο, την Ιστιοπλοϊκή περίοδο στον Πατραϊκό και περιλαμβάνει τις διαδρομές Πάτρα-Φίδαρης (12ν.μ.) και Τουρλίδα-Πάτρα (16ν.μ.).

Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας θα δοθεί σήμερα Σάββατο 23 Απριλίου, ώρα 11:00, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στην Τερψιθέα. Η δεύτερη θα ξεκινήσει την Κυριακή 24 Απριλίου, ώρα 12:00, από την Τουρλίδα.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Έξοδο του Μεσολογγίου και αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων. Με το τέλος της πρώτης διαδρομής, οι ιστιοπλόοι θα συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Μεσολογγίου, όπου θα γίνει η υποδοχή τους και η απονομή των επάθλων της 1ης Ιστιοδρομίας.

Η ανάμνηση της Εξόδου είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους. Οι αγωνιστές της Ιερής Πόλης άνοιξαν τα πανιά τους για την ελευθερία ή τη θυσία. Ανοίγουμε κι εμείς τα δικά μας προς τιμή τους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Διαβάστε επίσης