Κίνδυνος για τον καταναλωτή οι «ελληνοποιήσεις» κρεάτων

της Αθηνας τραχηλη, προέδρου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Το Πάσχα φτάνει και η ελληνική αγορά προσπαθεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη επάρκεια σε αμνοερίφια. Είναι, όμως, γνωστό ότι η ελληνική παραγωγή έχει μειωθεί κατά 30% περίπου ( ασθένειες, υποσιτισμός εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και πόρων των κτηνοτρόφων), ενώ για άλλη μια χρονιά υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για ελληνοποιήσεις κρεάτων από την Ρουμανία.

Αποτέλεσμα αυτών η παραπλάνηση του καταναλωτή, ο οποίος δεν ξέρει τι τρώει, αλλά και η άσκηση μεγάλης πίεσης προς τον Έλληνα κτηνοτρόφο που φυσικά και δεν μπορεί να αντέξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κωφεύει. Αν και οι συνάδελφοι δημόσιοι κτηνίατροι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και διεξάγουν ελέγχους, προστατεύοντας την δημόσια υγεία, η υποστελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής δεν τους επιτρέπει να εργάζονται με τον τρόπο και τα αποτελέσματα που οι καιροί απαιτούν.

Έστω και την τελευταία στιγμή, απαιτούμε από το Υπουργείο να ενδιαφερθεί, να ενημερωθεί και φυσικά να εντατικοποιήσει τους ελέγχους προκειμένου τόσο ο καταναλωτής όσο και ο Έλληνας κτηνοτρόφος να προστατευούν από οργανωμένα κυκλώματα κερδοσκοπίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης