«Ήρθαμε για την εκεχειρία και βρεθήκαμε σε εμπόλεμη κατάσταση» - Στιγμές αγωνίας για αντιδήμαρχο που ήταν στο μετρό περιγράφει στο tempo24.gr ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος

Στρατός, αστυνομία και ελικόπτερα

Στιγμές αγωνίας για την ζωή του και το που ακριβώς βρισκόταν ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Σπύρος Τζουλέκης περιγράφει ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μιλώντας στο tempo24.gr λίγες ώρες μετά τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Το άγχος και η αγωνίας μας μέχρι να βρούμε τον αντιδήμαρχο, ο οποίος την ώρα των επιθέσεων ήταν στο μετρό, χτύπησε «κόκκινο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος ο οποίος βρίσκεται μαζί με μία μεγάλη αντιπροσωπεία του Δήμου του, τον βοηθό Περιφερειάρχη Δημήτρη Κωσταριά, όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.gr, μία ορχήστρα με 20 παιδιά και άλλους Έλληνες στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Και αυτό γιατί αμέσως μετά τις επιθέσεις τα τηλέφωνα δε λειτουργούσαν και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Τελικά από λίγες ώρες επέστρεψε στο ξενοδοχείο που βρίσκεται και η υπόλοιπη αποστολή στο κέντρο των Βρυξελλών.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται εκεί καθώς ήταν προγραμματισμένη για σήμερα από τον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Ηλείας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σε συνδιοργάνωση με τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ειδική εκδήλωση με θέμα «Αρχαία Ήλιδα: Η πόλη της Ιεράς Εκεχειρίας από την ιστορική ματιά μέχρι τη σύγχρονη πραγματικότητα».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση σκοπό είχε να παρουσιάσει την Ιερά Εκεχειρία και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα ιδεώδη της - μαζί με αυτά του ολυμπισμού - στη σύγχρονη εποχή.

«Ήρθαμε για να κάνουμε εκδήλωση για την εκεχειρία και βρεθήκαμε σε… εμπόλεμη ζώνη. Αυτή τη στιγμή είμαστε αποκλεισμένοι εδώ και δεν μπορεί να φύγει κανείς» σημειώνει στο tempo24.gr ο Δήμαρχος Ήλιδας.

«Ευτυχώς είμαστε όλοι ασφαλείς, βέβαια στους δρόμους επικρατεί πανικός. Δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, μόνο αστυνομία, στρατός και πετούν ελικόπτερα πάνω από την πόλη. Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και αυτή την ώρα η σκέψη μας είναι στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και στις οικογένειές τους και σε αυτούς που έχουν τραυματιστεί» καταλήγει ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Η σημερινή εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο αναβλήθηκε και η αντιπροσωπεία θα παραμείνει εκεί προς το παρόν.

Κωνσταντίνα Τσιάμη

Διαβάστε επίσης