Επέστρεψε ο εφιάλτης στην "καρδιά" της Ευρώπης - Εκρήξεις σε αεροδρόμιο και μετρό στις Βρυξέλλες - Πληροφορίες για 20 νεκρούς - ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού το βέλγιο

Χάος και πανικός επικράτησαν στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, μετά τις δύο εκρήξεις που συντάραξαν τον χώρο το πρωί της Τρίτης. Άνθρωποι πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν ενώ οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν σοκ για το νέο χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετές απώλειες, χωρίς οι αρχές να επιβεβαιώνουν επίσημα τον αριθμό τον νεκρών. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το βελγικό δίκτυο RTBF, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 10 και σε 30 αυτός των τραυματιών.

56f0f393c3618830238b4579.jpg

590_62422d4a2d7bd61c53edec6278c33e0d.jpg

Έκρηξη σημειώθηκε και στο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες.

352x540_25fc513f0c3be5e6c4512a4f46b35ce6_1.jpg

Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε και έκλεισε αμέσως μετά τις εκρήξεις, ενώ διακόπηκαν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς αυτό. Οι αρχές του αεροδρομίου κάλεσαν μέσω Twitter τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποφεύγουν τη γύρω περιοχή. Όλες οι πτήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, ακυρώθηκαν. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως πριν από τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα στο αεροδρόμιο, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

 

 

Το βελγικό δίκτυο RTBF , επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, μετέδωσε πως υπήρχαν άνθρωποι τραυματισμένοι και χωρίς τις αισθήσεις στην αίθουσα των αναχωρήσεων, απέναντι από το ξενοδοχείο Sheraton.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». «Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».

«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Το Belga, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, μετέδωσε πως αυξήθηκε το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια στην ύψιστη βαθμίδα, το 4, σε όλη τη χώρα.

Οι ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη, στις Βρυξέλλες, του Σαλά Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι το Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης