Απόστολος Κατσιφάρας για πρόταση Βίτσα: Φήμες τα όσα ακούγονται για χώρους φιλοξενίας προσφύγων σε Αχαΐα και Ηλεία

"Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση"

Οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στον Λόγγο, η ΜΟΜΑ στον Ρηγανόκαμπο και ένας χώρος στην Κυλλήνη Ηλείας, προτάθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της Δευτέρας ως χώροι για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφυγών σε Αχαΐα και Ηλεία, από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, συντονιστή μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Ο Περιφέρειαρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση σχετικά με λήψη συγκεκριμένης απόφασης προσδιορισμού χώρων για την μετεγκατάσταση προσφύγων σε Αχαϊα και Ηλεία. 

Την ίδια ώρα και με βάση την χθεσινή ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι φορείς ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για ενημέρωση, ενώ αποφασίστηκε η σύνταξη τοπικού σχεδίου σε Περιφερειακό επίπεδο, βάσει το οποίου οι θα γίνει γνωστό σε ποιες περιοχές και τι αριθμός προσφύγων μπορεί να «καλυφθεί» ανά δήμο και ανά Νομό στη Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Πατρέων δια στόματος και του Δημάρχου  Κώστα Πελετίδη δηλώνει αντίθετος με την ύπαρξη κλειστού καταυλισμού «γκέτο» επισημαίνοντας πως ο Δήμος δεν διαθέτει κατάλληλη υποδομή με βάσει τις προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το προσφυγικό θα απασχολήσει εκ νέου αιρετούς και φορείς της Δυτικής Ελλάδας, σε νέα σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, στην Περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ