Πάτρα: Η παράσταση σύγχρονου χορού Τal Vez στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Από τις 28 Μαρτίου και για τρεις παραστάσεις

Το Τal Vez είναι μια παράσταση που παίρνει ζωή για τον καλλιτέχνη, τη στιγμή που η δημιουργία του ξεπερνά τη σκηνή και ο κύκλος της ιδέας ολοκληρώνεται από το κοινό.

Η συνάντηση τριών δημιουργών-χορευτών επί σκηνής σε μία  παράσταση σύγχρονου χορού.

Ως καλλιτέχνες αναζητούν  τις πιθανότητες του προφανούς και της ψευδαισθήσεως, καταπιάνονται με το αόρατο, αναζητώντας την ευτυχία και μοιράζονται  με το κοινό την ψυχή πίσω από την εικόνα, την κίνηση, τη ζωή και τη γνώση…

Για τρεις μόνο παραστάσεις , στις 28, 29 & 30 Μαρτίου στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η ομάδα παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά με τίτλο : Τal Vez.

Συγκεκριμένα:

2 Δημιουργίες-ντουέτα.

H παράσταση ανοίγει με τη δημιουργία του Μεξικάνου χορογράφου και χορευτή Αladino R. Blanca με τίτλο «Μ.A.Y.B.E» , μια συνεργασία της ομάδας «INSIDE THE BODY performing arts» με την Εύα Γεωργιτσοπούλου.

Ακολουθεί η δημιουργία «DOM.US» , σε ιδέα και διεύθυνση της ελληνίδας χορογράφου-χορεύτριας Εύας Γεωργιτσοπούλου & σε χορογραφική συνεργασία με την Ισραηλινή χορεύτρια Noam Eidelman Shatil.

M.A.Y.B.E

Μια συνεργασία της ομάδας

«INSIDE THE BODY performing arts» με την Εύα Γεωργιτσοπούλου

 

Ιδέα, σύνθεση και χορογραφία /  Αλαντίνο Ρ. Μπλάνκα ( Aladino R. Blanca )

Χορεύουν /  Εύα Γεωργιτσοπούλου και Αλαντίνο Ρ. Μπλάνκα

 

Περιγραφή:

M.A.Y.B.E

«ΙΣΩΣ» είναι το κενό ανάμεσα στην πραγματικότητα του παρόντος και τη ψευδαίσθηση αυτού που θα ακολουθήσει. Ο ανθρώπινος νους παίζει παιχνίδια για να γεμίσει τα κενά, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις άπειρων πιθανοτήτων σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί μετά από την παρούσα στιγμή. Στο ταξίδι των σκέψεων, πλάθουμε σενάρια μέσα από τα οποία γεννιούνται συναισθήματα όπως η τρυφερότητα, ο φόβος, η ελευθερία… Όλα μπορούν να πάρουν ζωή μέχρι τη στιγμή που η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Μέχρι τη στιγμή εκείνη, το «ΙΣΩΣ» είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους στο παρόν.

Το Μ.Α.Υ.Β.Ε θα μας οδηγήσει μέσα στο κενό του μυαλού για να ανακαλύψουμε τη ψευδαίσθηση της «πραγματικότητας».

DOM.US

Ιδέα & διεύθυνση/ Ευα Γεωργιτσοπούλου

Χορογραφία & εκτέλεση/ Εύα Γεωργιτσοπούλου & Noam Eidelman Shatil

Το DOM.US είναι το πλαίσιο συμβίωσης. Το ένστικτο για αναζήτηση συνδετικών κρίκων με άλλες οντότητες, η αμφισβήτηση ή η αναγνώριση της ανάγκης να ανήκουμε στο «εμείς» και το «εγώ» ντυμένο με συναισθήματα. Καμιά φορά απομένει η κατάρρευση του ενός ακόμη κι αν το πλαίσιο παραμένει το ίδιο. Καμιά φορά αυτό που φυλακίζεται είναι η ικανότητα της συνειδητοποίησης. Το DOM.US είναι μία οπτική της συμβίωσης. Ο χώρος όπου η ικανότητα του «εμείς» οριοθετεί.

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Τηλ.ταμείου:2610 273613

28,29 & 30 Μαρτίου 2016.

Τιμές εισιτ.: Γενική είσοδος 12 ευρώ.

Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, μαθητικό 10 ευρώ.