Στην κυπριακή βουλή η συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη - Εξαιτίας των όσων είπε για τους πρόσφυγες

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΚ

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στην Κύπρο η συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη, την οποία προέβαλε το ΡΙΚ και κυρίως οι δηλώσεις του για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει στην Βουλή το θέμα της προβολής της συνέντευξης. «Η κρατική Τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Το ΡΙΚ, τονίζει το ΑΚΕΛ, επέμεινε στην προβολή «των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή».

«Το κόλπο είναι στημένο και έρχονται ορδές ανθρώπων οι οποίοι ''βιάζουν'' την πατρίδα μας», είπε ο τραγουδιστής στην πολυσυζητημένη συνέντευξη, τονίζοντας «Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς, αυτοί οι άνθρωποι, γιατί εγώ τους έζησα όλο το καλοκαίρι στην Κω, έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Είναι απίστευτο αυτό που είδα».

«Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από τον Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!», ήταν το καυστικό σχόλιο του προέδρου της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, στο Twitter.



 

Διαβάστε επίσης