Ρίχτηκε στη πυρά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος - "Βροχή" τα πυροτεχνήματα στο μόλο της Αγίου Νικολάου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής την τελευταία ημέρα,  της αποκρίας στο μόλο της Αγίου Νικολάου "παίχθηκε" η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 με την Τελετή Λήξης και την Καύση του Καρναβάλου. ο οποίος μέσα από τις στάχτες του μετέδωσε τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Ταυτόχρονα ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων έδωσε λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής.

kafsi_karnavalou_patratora.gr_.jpg
Στην ατμόσφαιρα της τελετής λήξης μας έβαλαν μεταμφιεσμένα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και εθελοντές κρατώντας λευκά μπαλόνια και χορεύοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Η παρουσιάστρια της τελετής λήξης Νατάσσα Τραγουστή υποδέχθηκε χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα, με  τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Νίκο Χρυσοβιτσάνο να κάνει απολογισμό της καρναβαλικής περιόδου ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κήρυξε τη λήξη του φετινού Καρναβαλιού και ανανέωσε το ραντεβού για το Καρναβάλι του 2017.


Ακολουθεί δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Η μπάντα Alcatrash παίζει κομμάτια των δεκαετιών 80s - 90s,  ελληνικού ρεπερτορίου και το πρόγραμμά της βασίζεται στην λογική  των parties. Η μπάντα, η οποία δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια, τους τελευταίους 6 μήνες πλαισιώνει μουσικά την εκπομπή «The2nightshow» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον Ant1. Τα μέλη της μπάντας είναι: Πέτρος Πυλαρινός – φωνή, Ανδρέας Βούλγαρης- πλήκτρα, φωνητικά, Σταύρος Κωστής - κιθάρα, φωνητικά και Κωνσταντίνος Παπασπυροπουλος  - τύμπανα.

H Passepartout band συστάθηκε τον Μάιο του 2013 με έδρα τον Πύργο Ηλείας. To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει την μπάντα να ξεχωρίζει, είναι η ευελιξία στην εναλλαγή μουσικών οργάνων και ηχοχρωμάτων, που της επιτρέπει να κυμαίνεται τόσο σε ήχους balkan, swing, rock n roll, disco, pop, latin όσο σε έντεχνους και λαϊκούς. Αυτό όμως που τελικά καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι η ικανότητά τους να εκτοξεύουν την διάθεση στα ύψη σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό, μετατρέποντας έτσι κάθε τους εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι. Αποτελείται από τους Αποστόλη Κακαβά (τύμπανα), Κώστα Διαμαντόπουλο (ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα ακουστική κιθάρα, Στέφανο Κωνσταντόπουλο (πιάνο, φωνή), Ηλία Λαμπρόπουλο (σαξόφωνο, κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, μπουζούκι, γκάιντα, φωνή) και Φανή Tσαϊλάκη (φωνή). Αξιοσημείωτες είναι επίσης κάποιες απ’ τις εμφανίσεις της μπάντας σε διάφορες περιοχές συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες: Port  Festival - Κατάκολο Ηλείας  με Λεωνίδα Μπαλάφα &  Imam  Baildi, Railway  festival –Βαρθολομιό και πολλές εμφανίσεις σε συναυλίες-φεστιβάλ με κεντρική μπάντα τους Passepartout και σε μουσικές σκηνές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.     

Το γλέντι με αμείωτη καρναβαλική διάθεση θα συνεχιστεί στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.
 

Διαβάστε επίσης