Ινδία: Υποψήφιοι στρατιωτικής σχολής έγραψαν εξετάσεις με τα εσώρουχα! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ

Γραπτές εξετάσεις με τα… εσώρουχα έδωσαν οι υποψήφιοι για στρατολόγηση στο κρατίδιο του Μπιχάρ της Ινδίας, με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να βάλουν «φρένο» στην αντιγραφή.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, αυτή η απόφαση ελήφθη για να μην χαθεί χρόνος, καθώς οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους χίλιους και θα χρειαζόταν πολλή ώρα για να τους ψάξουν όλους ξεχωριστά.

Όσο για τους υποψηφίους, μην έχοντας πολλές επιλογές υπάκουσαν στις εντολές, ενώ παρά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στον τοπικό Τύπο, ο στρατός δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πάτνα, της πρωτεύουσας του Μπιχάρ, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτήν την ασυνήθιστη εντολή.

Η ανησυχία για πιθανή απόπειρα αντιγραφής έχει τις ρίζες της έναν χρόνο πριν, όταν και είχε αποκαλυφθεί μια τεράστια απάτη σε εξετάσεις υποψήφιων αστυνομικών, στο ίδιο κρατίδιο.

Μάλιστα, εικόνες που είχαν δει το φως δημοσιότητας εμφάνιζαν συγγενείς υποψηφίων να έχουν σκαρφαλώσει στην πρόσοψη εξεταστικού κέντρου, για να… ψιθυρίσουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

Για την υπόθεση αυτή της αντιγραφής συνελήφθησαν τότε σχεδόν 1.000 εμπλεκόμενοι.

Η απάτη στους διαγωνισμούς είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ιδίως σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις για πρόσληψη στο Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης