Νίκη-ανάσα του Ατρόμητου επί του Ηρακλή

με 1-0

Συνήλθε γρήγορα ο Ατρόμητος μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (0-4) και με το γκολ του Λε Ταλέκ στο 25΄ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Σε ένα πολύ «φτωχό» από πλευράς φάσεων παιχνίδι, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία που είχε, προηγήθηκε κι έφτασε σχετικά άνετα στο «τρίποντο» μιας και το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Μπάρκα. Ο Ατρόμητος έδειξε έτοιμος για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, όπου θα επιδιώξει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στα δυτικά προάστια.

Ένα δεκάλεπτο καλού ποδοσφαίρου από πλευράς Ατρομήτου στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να προηγηθεί και να μπει με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια. Μετά από μέτριο έως κακό πρώτο 15λεπτο, ο Ατρόμητος σιγά-σιγά ανέβασε στροφές και πίεσε την άμυνα του Ηρακλή που έδειχνε να χάνει τη συνοχή της.

Απόρροια αυτής ήταν το γκολ του Λε Ταλέκ στο 25΄ με κοντινό πλασέ μετά τη βαθιά μπαλιά του Ματέι (1-0) που έβγαλε τον Γάλλο επιθετικό στην... πλάτη της άμυνας του «Γηραιού» κι εκείνος τελείωσε ιδανικά την φάση. Από το 30ό λεπτό και μετά οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν ν΄ αντιδράσουν και να βγουν στην επίθεση, αλλά δεν ανησύχησαν καθόλου εστία του Μπάρκα που πέρασε ένα από τα πιο βράδια της καριέρας του.

Ούτε το δεύτερο μέρος είχε φάσεις, όμως, όπως και στο πρώτο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν το ματς και το κυριότερο δεν κινδύνευσαν καθόλου από τους Θεσσαλονικείς που έκαναν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι.

Τη μεγάλη διπλή ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι έχασε στο 78΄ ο Ατρόμητος. Ο Χουάντερσον έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Σουμπίνιο και στο «ριμπάουντ» το βολέ του Λε Ταλέκ σταμάτησε στα πόδια αμυντικών του Ηρακλή, ενώ στο 87΄ το σουτ του Γροντή από καλή θέση στην περιοχή έφυγε άουτ.

Διαιτητής: Στ.Μάνταλος

Κίτρινες: Βέλλιος, Καρασαλίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Μπάρκας, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Φυτανίδης, Ματέι (70΄ Στόιτσεφ), Σουμπίνιο (81΄ Γροντής), Λε Ταλέκ (87΄ Παπαδόπουλος)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι (45΄+ Μπουλούτ), Μοντέιρο (66΄ Ζαμπάζης), Λεοζίνιο, Ρομάνο (76΄ Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης, Βέλλιος

Διαβάστε επίσης