Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ ο Φίλιππος Βέροιας

επιβλήθηκε με 21-19 επί του Δούκα
NEWSPORTS

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό ο Φίλιππος Βέροιας επιβλήθηκε με 21-19 επί του Δούκα και κατέκτησε το Κύπελλο ανδρών στο χάντμπολ, για έκτη φορά στην ιστορία του.

Ο Φίλιππος Βέροιας είναι από σήμερα ο πολυνίκης σύλλογος στο Κύπελλο Ελλάδας των Ανδρών. Η ομάδα της Ημαθίας νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης, στο Λουτράκι, τον ΑΣΕ Δούκα με 21-19 και πανηγύρισε την κατάκτηση του έκτου τίτλου της στη διοργάνωση.

Το ματς κρίθηκε στην εμπειρία των παικτών του Φίλιππου με τους Καρυπίδη (MVP του τελικού), Σανίκη και Στιβ Παπαδόπουλο να κάνουν μεγάλη εμφάνιση. Σε εξαιρετική ημέρα βρέθηκαν οι Τσιλιμπάρης και Μαγκαφουράκης οι οποίοι έκαναν μεγάλες αποκρούσεις.

Η ομάδα της Ημαθίας έλεγχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του και ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ.Οι Βεροιώτες ξέφυγαν με 5-2 αρχικά όμως ο Δούκας απάντησε και ισοφάρισε σε 6-6. Το παιχνίδι είχε αυτή τη μορφή, ο Φίλιππος έχτιζε μια διαφορά 2-3 γκολ και ο Δούκας επέστρεφε. Δέκα λεπτά πριν το τέλος όμως ο Φίλιππος ήταν μπροστά με 18-15, ο Δούκας προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του και να γυρίσει το παιχνίδι ωστόσο δεν τα κατάφερε και τελικά οι... τυπικά φιλοξενούμενοι σήκωσαν το Κύπελλο.